BOVO H1 grijpt de titel in Derde Divisie

VoV, 16-04-2018. 6:18 uur. Na twintig wedstrijden mogen de heren van De Hofnar-Bovo zich kampioen van de Derde Divisie A noemen. De 3-1 overwinning op Webton Hengelo op zaterdag 7 april was voldoende om twee wedstrijden voor het einde van het seizoen de kampioensschaal te bemachtigen. Al vanaf de start van de competitie in september 2017 stonden de Aaltenaren aan de leiding van de Derde Divisie A.

Na negentien wedstrijden stond De Hofnar-Bovo met slechts één verliespartij op 81 punten en had het voor aanvang van de wedstrijd minimaal vier punten nodig om het kampioenschap veilig te stellen. In een volle Stationshal in Aalten was de vreugde dan ook groot toen de laatste en beslissende bal werd binnengeslagen en het kampioensfeest kon beginnen.

Met achttien gewonnen wedstrijden onder leiding van het trainersduo Slotboom / Vet en zoals gezegd slechts één verliespartij (onder leiding van Slotboom) was het al vroeg in het seizoen duidelijk dat de Aaltense heren voor de titel gingen. Alleen buurman Favorita uit Dinxperlo en Webton uit Hengelo konden de Aaltenaren enigszins bijblijven gedurende de competitie. Enige titelaspiraties van deze achtervolgers werden tijdens de onderlinge ontmoetingen al de kop in gedrukt, daar De Hofnar-Bovo alle krachtmetingen met de nummers twee en drie wist te winnen. Dat de kampioenswedstrijd tegen nummer drie – Webton Hengelo – gespeeld werd, was daarom een extra mooi affiche.

De Aaltense heren leken de eerste set onder de indruk van de in groten getale aanwezige supporters en enigszins te kampen met zenuwen. Aanvallend kon De Hofnar-Bovo geen potten breken en ook verdedigend kwam het vaak tekort. De bezoekers uit Hengelo wisten hier effectief op in te spelen en maakten direct duidelijk dat het geenszins van plan was de titel cadeau te doen. Met maar liefst 15-25 ging de eerste set duidelijk naar de bezoekers.

Dit leek een wake-up call voor de Aaltenaren, want in de tweede set waren de rollen omgedraaid: de Hofnar-Bovo speelde zuiver en attractief volleybal waarmee het zowel zichzelf als het aanwezige publiek vermaakte. Dit sterke spel resulteerde dan ook in een verdiende setwinst waarmee de stand gelijk werd getrokken (25-17).

In de derde set speelde De Hofnar-Bovo wederom een aantrekkelijk spelletje en hield het de Hengelose bezoekers stevig onder druk. Met veel sfeer langs de kant en op de tribune ging ook deze set naar de Aaltense mannen (25-21). Nu de 2-1 voorsprong was genoteerd was de twaalfkoppige selectie nog slechts één set verwijderd van het kampioenschap. Onder luid gezang vanaf zowel de tribune als de reservebank liep De Hofnar-Bovo al snel uit naar een comfortabele voorsprong en was de ontlading groot toen bij 24-19 de winnende bal werd binnengeslagen.

Nadat aanvoerder N. van der Bend de kampioensschaal had ontvangen uit handen van voorzitter Lammers ging de champagne open en was het nog lang onrustig in Aalten.

gh @ VoV, verslag en foto’s via Janwillem te Winkel, Bovo Heren 1.