Vizier op volleybal

 

Brahim Abchir verlengt bij Set-Up ‘65

VoV, 22-02-2021. 6:08 uur. Deze week maakte Brahim Abchir, coach van het eerste damesteam Lammerink Installatiegroep/Set-Up ‘65 bekend ook volgend jaar trainer en coach te blijven bij de club. Voor het seizoen 2021/2022 is het team uit Ootmarsum dus al voorzien.

In 2013 promoveerde Lammerink Installatiegroep/Set-Up ‘65 D1 onder leiding van Brahim van de topdivisie naar de eredivisie. In 2015/2016 mocht hij hier nog eens twee hoogtepunten aan toevoegen: toen haalde het team de bekerfinale én de strijd om de landstitel. In 2018 verliet Abchir de club, maar vorig jaar keerde hij terug. “Mijn hart ligt hier. Dit is mijn club.”

Vanwege corona werd dit jaar niet helemaal wat Brahim ervan had gehoopt. “We mogen blij zijn dat we mogen volleyballen, maar natuurlijk missen we het publiek enorm.” Het damesteam uit Ootmarsum speelde tot nu toe acht  wedstrijden, maar wist helaas nog geen winst te behalen. Volgens Brahim is er echter veel potentie. “Het team is begin dit jaar bijna helemaal nieuw samengesteld. De dames hebben kwaliteit en willen ontzettend graag. Vergeleken met begin van dit seizoen zijn we ontzettend gegroeid. En ik denk dat er nog veel meer in zit.”

Waar het team dit seizoen ook eindigt, volgend jaar kan ze dus rekenen op trainingen en coaching van Brahim Abchir. En wie weet de jaren daarna ook wel. “Ik heb het hier naar mijn zin. En wil graag nog lang mijn steentje bijdragen. Hopelijk kan dat weer snel in een volle Schalm.”

gh @ VoV, bron persbericht Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65. Foto Rudy van ’t Rood.