Britt Bongaerts met Lodz naar halve finale.

VoV, 23-03-2021. 5:20 uur. In de kwartfinale van de Poolse play – offs heeft Britt Bongaerts na twee gewonnen duels met LKS Lodz tegen Bielsko-Biala de halve finale om de landstitel bereikt. Thuis was er met 3-1 gewonnen, gisteravond behaalden ze uit via de setstanden 16-25, 25-22, 21-25 en nogmaals 21-25 hetzelfde resultaat.

In de eerste set sloeg Lodz vlot een behoorlijk verschil op de borden (7-13, 11-19) en won overtuigend. In set twee kon Lodz nog een 12-7 achterstand bij 17-17 ongedaan maken, het verschil van drie punten bij 20-17 werd daarna echter niet meer ingelopen.

In de derde set liep Lodz na 12-12 uit naar 12-15 en 15-20 en haalde de winst voor de 1-2 stand binnen. De 1-3 kwam vervolgens met dezelfde eindstand op de borden, pas in de big points na 20-20 konden ze doordrukken. Britt Bongaerts stond vier sets in de basis en scoorde 5 keer.

In de halve finale speelt LKS Lodz tegen Rzeszow en Chemik Police tegen de winnaar van het derde duel tussen Legionowo en Radom

Bij de mannen in Polen speelde Robbert Andringa met Olsztyn de eerste wedstrijd uit tegen Katowice. Inzet de negende plaats in de eindstand. Katowice won met 3-1. Katowice had in de finale van de tweede set net iets meer over (27-25), in de derde was Olsztyn na 21-22 de ploeg met de betere finish. Set één en vier waren met 25-20 en 25-22 ook voor Katowice. Andringa scoorde 8 keer, op 26 maart is de return.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto TAURON Liga.