Brons voor Oranje U17 in Montpellier

VoV, 31-12-2017. 6:34 uur.  De Jeugd Oranje ploeg van trainer coach Arnold van Ree heeft het WEVZA achtlandentoernooi in het Zuid Franse Montpellier met een derde plaats afgesloten. Met de tweede plaats in de poule na twee zeges (tegen Frankrijk en Zwitserland) en een nederlaag (tegen België) werd de kleine finale gehaald. Daarin was Spanje de tegenstander.  De twee teams maakten er een gelijk opgaande strijd van, met een 24-26 setzege voor de Spanjaarden in de eerste set. Oranje zag de 16-14 voorsprong bij de tweede time out verloren gaan en begon met 20-21 achter aan de big points.

Een omgedraaide gang van zaken in de tweede set, toen maakte Oranje van 15-16 een 21-18 en 25-23 stand. En om het niet saai te houden, in de derde set deden de teams weer aan stuivertje wisselen. De hele ruime 16-11 van Oranje was bij 20-21 volledig verdwenen en eindigde in een 22-25 nederlaag. Dus met 1-2 achter na drie sets.

Oranje overkwam het niet nog eens om een ruime voorsprong uit handen te geven. Maar na de 16-11 in de vierde set werd het bij 21-20 nog wel weer even spannend. De 27-25 leverde de extra set op. Daarin werd een aanvankelijke achterstand (3-5, 8-10) omgebogen in een voorsprong bij 12-11 en een zege bij 15-12.

Dit WEVZA toernooi gebruikten een aantal landen als voorbereiding op het EK dat volgende week in Bulgarije begint. Oranje is daar in dezelfde poule ingedeeld als Frankrijk, dat in  Montpellier gastheer was.