Brons voor ter Maat en Tuinstra, finale voor Jasper

VoV, 17-04-2024. 5:40 uur. Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra hebben het seizoen in Turkije met een derde plaats na de play-offs afgesloten. Tegenstander Galatasaray werd twee keer zonder setverlies verslagen. Gisteren werd het tweede duel via 13-25, 19-25 en 20-25 gewonnen.

Ter Maat en Anderson waren in de finale van de eerste en tweede set scorend de belangrijke aanvallers. In de openingsset scoorde ter Maat de 13-23 en 13-25, Anderson maakte de 13-24 met een ace. In de tweede set kwamen de laatste drie punten voor Ziraat Bankasi via Anderson, een foutserve en een rake klap van ter Maat op het scorebord. En in de derde set maakten de scores van ter Maat na 17-17 het verschil naar 17-22, waarop de winst via 20-23 volgde.

Wouter ter Maat scoorde 14 keer, Matthew Anderson maakte er 19. Bennie Tuinstra kreeg geen speeltijd. De 37 om 59 eigen score was overduidelijk in het voordeel van Ziraat Bankasi.

Marrit Jasper heeft met Neptunes de Nantes de finale in de Franse Eredivisie gehaald. Uit bij Le Cannet werd met 1-3 gewonnen, nadat de thuiswedstrijd ook reeds met dezelfde eindstand voor Nantes was. Alleen in de tweede set had Nantes de duidelijk betere score (18-25), in de overige sets was de verschillen in de eindstanden steeds twee punten bij 23-25, 26-24 en 26-28.

De eigen score van 64 om 82 punten van Nantes was een stuk hoger dan die van Le Cannet, daar stond echter ook een hogere foutenlast (14 om 23) tegenover. Le Cannet presteerde het om in de vierde set foutloos, zonder voor de tegenstander te scoren, af te sluiten, hetgeen dus 28 eigen punten van Nantes in deze set inhield. Marrit Jasper scoorde 13 keer en van de 30 servepass acties van haar ging er eentje fout

De tegenstander in de finale is nog niet bekend.