Vizier op volleybal

 

Brouwer-Meeuwsen in Doha naar KO ronde

VoV, 08-03-2018. 5:40 uur.  Het BTN duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is vanuit Fort Lauderdale, net als een groot deel van de daar aanwezige beachvolleyballers,  door gevlogen naar Doha in Qatar voor het viersterren toernooi aldaar, de Katara Beach Volleybal Cup 2018.

Brouwer en Meeuwsen zijn ingedeeld in poule H, tezamen met duo’s uit Zwitserland, USA en Qatar. Zij begonnen het toernooi met een zege op Beeler – Krattinger uit Zwitserland, in drie sets met de standen 21-19, 23-25 en 15-13 verzekerden ze zich van minimaal een plaats in de KO ronde. In de poulefase won het Amerikaanse duo van de thuisfavorieten, voor rechtstreekse plaatsing in de achtste finale moesten de Nederlanders het dus opnemen tegen het USA tweetal Ryan Doherty en William Allen.

In de eerste set was het tot 10-8 voor de Amerikanen gelijkopgaand, daarna namen ze afstand naar 17-11. Brouwer – Meeuwsen gingen inhalen en waren er bij 19-19 weer naast. Jammer genoeg resulteerde het niet in setwinst, de laatste twee punten gingen naar de USA.

In de tweede set hadden de tegenstanders helemaal niks in te brengen. Via 3-8 en 6-12 kwamen de Nederlanders op een 7-19 voorsprong. De 10-21 was hartstikke duidelijk en gaf goede hoop voor de tiebreak.

Daarin bleven Brouwer – Meeuwsen tot 8-8 gelijkwaardig, de USA mannen liepen uit naar 11-9 en 14-12. Het BTN duo kon bij 14-14 de stand gelijk trekken, maar net als in de eerste set waren ook nu de laatste twee punten voor de tegenstander. Met 16-14 en 2-1 gingen zij rechtstreeks naar de achtste finale, terwijl Brouwer – Meeuwsen een plaatsje daarin via de tussenronde moet afdwingen.

Tegenstanders in die tussenronde zijn Prudel – Szalankiewicz uit Polen, die onlangs op Kish Island wonnen en in januari in Den Haag als vijfde eindigden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.