Brouwer-Meeuwsen naar halve finale

BrouwerMeeuwsenXiamen

VoV, 22-04-2017. 12:24 uur. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich in Xiamen ten koste van het Amerikaanse duo Sean Rosenthal en Trevor Crabb naar de halve finale van het drie sterren toernooi aldaar geslagen. Daar waren wel drie sets voor nodig.

In de eerste kon  het Nederlandse duo een 8-6 achterstand via 10-9 naar een 11-12 voorsprong ombuigen.  De verschillen bleven tot aan 13-14 minimaal, vervolgens werd een gaatje geslagen naar 13-15 en 15-18. Daarna kreeg het Amerikaanse tweetal nog één puntje mee. Met 16-21 stond er toch nog een ruim verschil als eindstand op het scorebord.

In de volgende set waren de rollen vanaf pakweg 11-11 omgedraaid. Rosenthal – Crabb kwam op 14-12 en 17-14 en gaven daarna geen krimp mer. Via 21-17 trokken ze de stand in sets gelijk. De beslissende derde set werd met ruim verschil een prooi voor het Nederlandse koppel. Bijna kregen de Amerikanen het gaatje naar 3-7 nog dicht (6-7), even konden ze aanhaken, maar vervolgens moesten ze definitief afhaken. Na de 8-9 werd het 9-15 voor Brouwer – Meeuwsen.

Maciej Rudol en Jacub Szalankiewitcz uit Polen zijn de tegenstanders in de halve finale.