Vizier op volleybal

 

Brouwer-Meeuwsen uitgeschakeld in Xiamen

VoV, 27-04-2019. 7:22 uur. Het beach duo Brouwer – Meeuwsen was het laatste der BTN – Mohikanen duo, dat nog in de strijd was in het FIVB vier – sterren toernooi in Xiamen. Via twee zeges in de poule waren ze doorgestoten naar de achtste finale. Daarin speelden ze vannacht tegen het Braziliaanse duo Andre / George. Het werd een redelijk eenvoudige overwinning voor de Nederlanders, met 21-15 en 21-11 boekten ze een 2-0 zege en pakten daarmee een plaats in de kwartfinale.

Daarin waren de Russen Stoyanovskiy / Krasilnikov hun tegenstanders. Dit duo had in januari in het FIVB toernooi in Den Haag het goud meegenomen. In Doha waren ze negende geworden, het jaar 2018 hadden ze afgesloten met een derde plaats in Las Vegas en een tweede in Yangzou. Allemaal net als Xiamen vier  – sterren toernooien.

Al meteen in het begin van de eerste set kwamen de Nederlanders, die wel vaker een diesel – start hebben,  achter. Met 6-2 en 9-5 had het Russische duo vlot een verschil van een viertal punten bij elkaar geslagen. De inhaalrace van Brouwer – Meeuwsen bracht hen op twee punten verschil bij 13-11. Het bleef tot 16-13 redelijk dicht en niet onoverbrugbaar bij elkaar, maar met een serie van vijf punten maakten de Russen de set daarna in een keer uit. Met 21-13 was hun voorsprong aan het eind heel erg ruim.

In de tweede set  hadden de Nederlanders een betere start. Via 4-5 en 6-8 werd het 7-10. Bij die tussenstand volgde de ommekeer. Met een score van 7 om 1 punten namen de Russen de leiding met 14-11 over. Om die ook niet meer af te staan. Via 16-13 en 19-14 werd het opnieuw een ruime nederlaag voor het BTN koppel. De 21-15 betekende 2-0 verlies, uitschakeling en een vijfde plaats in de eindrangschikking.

gh @ Vizier op Volleybal, foto FIVB.