Vizier op volleybal

 

BTN duo’s naar KO ronde in Kuala Lumpur

VoV, 01-05-2019. 18:14 uur. De BTN duo’s Jasper Bouter / Ruben Penninga en Laura Bloem / Jolien Sinnema nemen deze week deel aan het FIVB driesterren toernooi in Kuala Lumpur. Beide duo’s werden rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi en zullen in hun poule meteen al met een paar favorieten voor een podium plaats te maken krijgen.

Sinnema / Bloem speelden in hun openingsduel tegen het Thaise duo Udomchavee / Numwong. Het werd een relatieve eenvoudige overwinning met 2-0. Via de setstanden 21-11 en 21-14 waren ze veel te sterk voor hun Aziatische tegenstanders.  Met deze winst waren ze al zeker van een plaats in de tussenronde, voor rechtstreekse plaatsing in de achtste finale waren het Tsjechische duo Hermannova / Slukova, die vorige week in Xiamen het zilver wonnen, de tegenstanders. Dat was een divisie of twee op wereldniveau hoger!

Dat bleek ook wel: Het Tsjechische duo won met 2-0 en pakte zo het ticket voor de achtste finale. Het uiteindelijke verschil in setstanden was met 21-19 en 21-18 niet echt ruim. Sinnema / Bloem zullen een plaats bij de laatste zestien moeten zien te behalen via de KO tussenronde..

Penninga / Bouter troffen het Chinese duo Gao /Li in hun eerste pouleduel. Het werd een drieseter die bijna drie kwartier duurde. Het BTN duo moest een 17-21 nederlaag uit de eerste set goedmaken , hetgeen ze met verve via 21-18 ook lukte. In de tiebreak trok Nederland met 15-11 aan het langste eind. Hetgeen dus ook voor hen minimaal de tussenronde voor de achtste finale betekende. Hun tweede tegenstander in de poule is het Braziliaanse duo André / George,  die in Xiamen nog met 2-0 van Brouwer / Meeuwsen verloren.

Dat dit ook dit is een pittige tegenstander was bleek wel.  André / George waren met twee keer 21-16 een beetje verder in het seizoen dan het Nederlandse BTN duo. Ze spelen dus morgen in de KO tussenronde voor een plek in de achtste finale.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.