Budapest: Brons voor van Driel / Schoon

VoV, 11-08-2019. 13:40 uur. In de kleine finale in Budapest voor de bronzen plak moesten Emi van Driel / Raïsa Schoon proberen bij hun derde deelname aan een één sterren toernooi in de FIVB World Tour weer op het podium te komen.

Goud was er al voor van Driel / Schoon in Göteborg en Alba Adriatica, nu was brons het maximaal haalbare na het nipte verlies in de halve finale. Hun tegenstanders kwamen uit Nieuw – Zeeland, Kirwan / MacDonald waren in Alba Adriatica negende geworden en hadden zich blijkbaar sindsdien goed verbeterd.

Of het genoeg was om voor een podiumplaats in aanmerking te komen? Ze boden in ieder geval in de eerste helft van de eerste set goed weerstand. Tussenstanden 4-3, 7-7 en 11-10 bij de verlichte rustpauze.  In het tweede deel van de set kwam het KBU duo met 14-11 voor en hield ook bij 18-14 een mooi verschil op het scorebord, mede door een groot aantal bekeken boogjes naar het achterveld van Raïsa Schoon. Nieuw Zeeland nam een break bij die stand.  Maar kreeg geen grip op het Nederlandse spel en verloor dik met 21-14.

In set twee was Nederland in het begin de betere ploeg. Via 5-2 ging het naar 8-5, bij 9-9 was Nieuw Zeeland weer terug in de wedstrijd, waarna er bij 11-10 verplicht werd gepauzeerd.  Blijkbaar doet een pauze van Driel / Schoon goed, want ook na deze pauze pakten ze met goed spel en winnende rally’s een 15-10 voorsprong. Een slim doortikkertje van Emi van Driel scoorde de 16-11. Het brons was binnen handbereik bij 19-14  en met 21-15, na een foutserve van Nieuw Zeeland, werd het ook definitief.