Bundesliga: Stunt Ladies in Black, bijna stunt USC Münster

VoV, 24-12-2023. 9:00 uur.  De laaggeplaatste teams van Ladies in Black Aachen en USC Münster behaalden gisteren goede resultaten in de Bundesliga tegen de veel hoger op de ranglijst staande teams van SC Potsdam en MTV Stuttgart. Ook de Rote Raben deden met een uitzege bij Suhl goede zaken.

Jolijn de Haan was bij de Ladies in Black uit Aachen met 22 punten, inclusief vijf blokpunten, scorend heel belangrijk in de 3-2 zege van haar ploeg tegen het hooggeplaatste SC Potsdam.

Haar ploeg nam met twee keer 25-22 een 2-0 voorsprong, kon echter pas in de vijfde set de winst bijschrijven na nipte 15-13, Potsdam had met 16-25 en 20-25 de 2-0 achterstand weggewerkt. Fleur Meinders en Nicole van de Vosse werden via drie en vier invalbeurten ingezet. Beide scoorden 2 punten.

Ook het laaggeplaatste USC Münster van teamcaptain Demi Korevaar behaalde een verrassend goed resultaat bij MTV Stuttgart. Het werd weliswaar een 3-2 nederlaag, maar de gasten verkochten hun huid duur.

Met 23-25 in de vierde set dwongen ze de tiebreak af, nadat de voorgaande drie sets met 17-25, 25-18 en 25-19 waren afgesloten. In de tiebreak bleef Stuttgart met 15-11 aan de goede kant van de score.

Britt Bongaerts kwam na de verloren eerste set op spelverdeling bij Stuttgart, zij scoorde 2 punten, Jolien Knollema liet tijden één set en een invalbeurt 5 punten noteren en Eline Timmerman speelde niet voor de thuisploeg. Bij de gasten kwam Demi Korevaar ook niet in actie.

Rote Raben uit Vilsbiburg boekte een 1-3 uitzege bij VfB Suhl, dat negen punten boven hen stond op de ranglijst. Na de 25-21 in de eerste set en 19-25 in de tweede was het in de derde uitermate spannend. Met 24-26 besliste de Rote Raben die set voor zich, waarna ze de winst met een hele dikke 12-25 binnenhaalden. Zowel Kim Klein Lankhorst en Britte Stuut moesten het doen met een invalbeurt. Britte scoorde 1 keer.  Totaal 10 om 24 punten voor blok en opslag maakten het verschil.

• 10> Neuwied 11-0

Op 28 december (Rote Raben vs. Wiesbaden) en 30 december (vol programma) worden de laatste wedstrijden van dit jaar in de Bundesliga gespeeld.

Bij de mannen speelde Michiel Ahyi gisteren met Grizzlys Giesen uit tegen Karlsruhe. Het werd een 1-3 zege voor de ploeg van Ahyi, die 3 sets in de basis speelde en 10 keer scoorde. De derde set was met 26-24 voor de thuisploeg, in de andere drie kregen ze 21, 22 en 20 punten mee. Giesen staat na BR Volleys op de tweede plaats met vier punten achterstand uit een gelijk aantal wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Ladies in Black Aachen met o.a. Jolijn de Haan.