Bundesliga: Team van Aalen, Jasper en Savelkoel koploper

VoV, 01-12-2022. 10:28 uur. De topper in de Bundesliga voor 1.500 toeschouwers tussen SC Potsdam en MTV Stuttgart, beide teams waren nog ongeslagen tot gisteravond, werd beslist in drie sets. Thuisploeg Potsdam bleef met 25-23, 25-21 en 27-25 drie keer aan de goede kant van de score.

Bij de thuisploeg begonnen Hester Jasper en Sarah van Aalen in de basis, Fleur Savelkoel had invalbeurten. In de eerste set lukte het geen van beide ploegen om gedurende de set het verschil te maken, in de eindfase kon de thuisploeg met 25-23 de eerste doorgang voor zich beslissen.

Potsdam kon in de tweede set bij 13-9 een gaatje slaan, richting de big points kwam Stuttgart terug naar 20-18, maar in de set finale  behield Potsdam de controle en won met 25-21

Stuttgart had de beste start in de derde set (3-8). De inhaalrace van Potsdam had succes, bij 19-19 was er weer evenwicht en brak een spannende finale aan.  Via 22-22 en 23-24 kon de thuisploeg met 27-25 toch de wedstrijd in drie sets beslissen.

Fleur Savelkoel scoorde 2 keer, Hester Jasper 9 keer en Sarah van Aalen 3 keer. Bij Stuttgart ontbrak Britt Bongaerts, Eline Timmerman maakte 1 puntje.

Schwerin won met 3-0 (30-28, 25-23, 25-18) van Wiesbaden. Zowel Indy Baijens als Annick Meijers speelden niet. De Rote Raben uit Vilsbiburg wonnen met 0-3 (16, 17, 21) bij hekkensluiter Neuwied. Kirsten Knip speelde foutloos op de servepass, Britte Stuut kreeg geen speeltijd.

S-W Erfurt leed een 2-3 nederlaag tegen de Ladies in Black uit Aachen. Na de 1-2 achterstand werd de beslissende vijfde set met 25-17 gerealiseerd, die ging echter met 11-15 verloren.  Vera Mulder liet 23 punten noteren, Demi Korevaar maakte er 13 en Romy Brokking passte 15 opslagen van Aachen naar haar spelverdeelster. Fleur Meinders had bij Aachen 2 keer een invalbeurt.

USC Münster won thuis met 3-1 van VfB Suhl. Mede door 24 punten van Iris Scholten werden de sets met 25-20, 21-25, 25-21 en 25-16 afgesloten. Münster had vooral aanvallend het beste van het spel met 55 om 41 punten.

Alle teams hebben nu zes wedstrijden gespeeld, hetgeen de volgende stand oplevert:

SC Potsdam 18, Stuttgart en Schwerin 15, Dresden 12. Dan volgen Münster en de Rote Raben met 11 en 9 punten. Suhl en Aachen hebben er 8, Erfurt 5, Straubing 4, Wiesbaden 3 en Neuwied 0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto SC Potsdam.