Bundesliga topper met 2-3 voor MTV Stuttgart

VoV, 30-01-2024. 6:53 uur. Een spannende topper in de Bundesliga bij de dames tussen SC Schwerin en MTV Stuttgart eindigde in een 2-3 zege voor de bezoekers. Schwerin moest de eerste set met 22-25 afstaan, daarna pakten ze een 2-1 voorsprong via de winst van de tweede (25-21) en derde set (25-23). MTV Stuttgart kon echter opnieuw de achterstand wegwerken en deed dat met een overtuigende 17-25 in de vierde set. In de beslissende tiebreak had Stuttgart de betere finish en won met 13-15.

Indy Baijens werd de MVP bij Schwerin. Zij scoorde 23 keer, Nova Marring liet er nog vier meer noteren. Elles Dambrink pakte bij een invalbeurt een puntje mee en Susan Schut speelde niet bij de thuisploeg.

Bij de gasten kreeg Krystal Rivers de meeste punten achter haar naam (26), Jolien Knollema scoorde 16 keer, Britt Bongaerts 4 keer en Eline Timmerman 3 keer.

De Ladies in Black uit Aachen verrasten het door blessures verzwakte SC Dresden. Aachen won met 3-2, met een scorende hoofdrol voor Nicole van de Vosse (foto, 29 punten), die tot MVP werd gekozen. Aachen kwam via 26-24, 13-25 en 24-26 met 1-2 in sets achter, de 25-18 en 15-10 zorgden daarna voor de 3-2 winst.

Fleur Meinders scoorde 3 keer, Jolijn de Haan 1 keer tijdens een invalbeurt. Bij SC Dresden maakte Hester Jasper 12 punten, Famke Boonstra had een invalbeurt maar kwam niet tot scoren.

USC Münster won met een ruime 3-0 (11, 21, 16) van hekkensluiter Neuwied, die afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd in de Bundesliga speelde. De nog steeds vanwege een langdurige schouderblessure niet volledig als aanvalster inzetbare Demi Korevaar speelde 2 sets en scoorde twee keer.

VC Wiesbaden van Noa de Vos won met 3-2 van de Rote Raben uit Vilsbiburg. Totaal zo’n 2.000 toeschouwers zagen twee hele spannende eerste twee sets, die met 25-23 en 27-29 een 1-1 stand opleverden. Ook daarna waren de teams met 25-21 en 22-25 aan elkaar gewaagd, de noodzakelijk tiebreak ging vervolgens met 15-12 naar Wiesbaden.

Noa de Vos speelde niet, bij de Rote Raben stond Kim Klein Lankhorst 5 sets op spelverdeling, ze scoorde 3 keer. Britte Stuut maakte 3 punten voor de Rote Raben bij 4 invalbeurten.

Verder verloor SC Potsdam thuis (onverwacht) met 0-3 (11, 21, 16) van VFB Suhl.

Met nog één wedstrijd in het reguliere seizoen te gaan staat Stuttgart op 43 punten, Schwerin heeft er 42, Dresden 36, Potsdam 32 en Suhl 30. Als laatste partijen staan o.a.  Stuttgart vs. Potsdam, SC Dresden vs. Schwerin en Suhl vs. Wiesbaden op het programma.

Bij de mannen in de Bundesliga verloor Giesen van Michiel Ahyi met 3-1 bij Friedrichshafen. Na de 1-1 stand in sets kon de thuisploeg met  25-22 en 25-15 de beslissing forceren.

Düren won met 0-3 bij Freiburg. Via o.a. 30-32 in de tweede set. Van der Ent en Korenblek speelden niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV en Ladies in Black.