Vizier op volleybal

 

Canadese passer loper Graig Ireland naar Lycurgus

VoV, 10-05-2021. 20:13 uur. De eerste passer-loper in de vernieuwde selectie van Amysoft Lycurgus voor het komende seizoen is Craig Ireland. De Canadees speelde vorig seizoen in de Bundesliga bij SWD Powervolleys Düren en tekent voor één seizoen bij de bekerwinnaar. Met de komst van Ireland telt de selectie van de Bluearmy inmiddels tien namen.

‘Ik heb voor Amysoft Lycurgus gekozen, omdat het een goede reputatie heeft en een sterke club in Nederland die altijd voor de prijzen meedoet.’ De 23-jarige Ireland is geboren in Hamilton, Ontario. Daar begon hij op zijn twaalfde met volleyballen. Het belangrijkste deel van zijn opleiding genoot Ireland bij de McMaster University in Ontario, waar hij vijf jaar speelde. In 2019 maakte Ireland deel uit van het Next Generation team van Canada, de toekomstige A-spelers tussen de 22 en 25 jaar.

De technische staf volgt Ireland al een tijdje. Coach Arjan Taaij. ‘We hebben Craig ook vorig jaar al uitgebreid bekeken. Echte Canadees geschoolde speler. Technisch goed en op alle onderdelen compleet onderlegd. Hij is explosief, dynamisch en uiterst ambitieus om de stap naar het nationaal team te maken. We zijn blij dat we hem hebben kunnen vastleggen.’

Vorig jaar was het tijd om voor het eerst in het buitenland te spelen. Dat werd Düren waar hij derde passer-loper was. De ploeg waar Amysoft Lycurgus eind 2017 Europees tegen speelde eindigde in de reguliere competitie als tweede en werd in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld. Ondanks dat Ireland ze niet persoonlijk kent wist hij dat spelers als Jay Blankenau en Chris Voth goeie ervaringen hadden gehad bij Amysoft Lycurgus.

‘Ik ben een energieke speler en ik hou er enorm van om iedere dag te strijden en het volleybalgevecht aan te gaan. Ik hoop in Groningen veel van de coaches en de spelers te leren gedurende mijn tijd bij Amysoft Lycurgus en ik wil natuurlijk prijzen winnen.’ Aldus Ireland.

De selectie voor het komende seizoen tot nu toe:

  • Diagonaal: Marcell Pesti en Geoffrey van Gent
  • Passer-loper: Craig Ireland
  • Middenaanval: Dennis Borst, Niels de Vries en Luuk Hofhuis
  • Libero: Steven Ottevanger en Jaron Spiegelaar
  • Spelverdeler: Markus Held en Tieme de Jonge

gh @ VoV, door Theo Sikkema, Lycurgus. Foto website Powervolleys Düren