Cancun#2: Stam/ Schoon stunten in poule.

VoV, 24-04-2021. 3:52 uur. De aanstormende talenten bij de BTN-dames, die in de eerste editie van het vier sterren toernooi in Cancun nog in de kwalificaties ten onder gingen, waren nu na twee kwalificatiezeges wel present in het hoofdtoernooi. Stam/ Schoon en van Driel/ van Driel mochten zich gaan meten met zeer uitdagende tegenstanders, Keizer/ Meppelink hadden een Braziliaans duo, altijd lastig, als eerste tegenover zich.

Katja Stam/ Raïsa Schoon (#30) stonden tegenover het Australische duo Clancy/ Artacho del Solar, die in de eerste editie van Cancun 5de waren geworden en in de nationale competitie in Australië dit jaar alleen maar eerste plaatsen hadden behaald. Zij zijn als 3de geplaatst in het hoofdtoernooi.

Het werd een prachtige 1-2 zege voor het Oranje duo, via 20-22, 21-16 en 10-15. In de openingsset stonden Stam/ Schoon tot aan 20-20 op achterstand bij de tussenstanden 10-5, 15-11 en 19-17. Maar de laatste klappen bleken een daalder waard voor hen, de set werd met 20-22 gewonnen. In de tweede set konden ze dit kunststukje niet nog een herhalen, nu bracht het Australische duo de door hen na 11-11 opgebouwde voorsprong (15-12, 18-16) met 21-16 aan de finish. In de derde set kantelde de set na 7-5, Stam/ Schoon sloegen zich naar 8-10 en 9-12 en wonnen met 10-15.

In de winnaarsronde ronde van de poule, die voor vandaag op het programma staat en waarin een ticket voor de achtste finale de inzet is, zijn Claes/ Sponcil (#19) uit de USA de volgende tegenstander.

Emi en Mexime van Driel (#31) kregen het Canadese sterrenduo Pavan/ Melissa tegenover zich, die met tweede plaatsen in Cancun#1 en bij de Katara Cup in Doha al twee finales hadden gespeeld dit jaar. Zij zijn als 2de geplaatst.

In de eerste set was het Canadese duo, zoals ook wel verwacht mocht worden, een maatje groter dan het Nederlandse. Via 7-3, 14-5 en 19-10 werd het 21-12. In de tweede set waren de verschillen minder duidelijk en deden de zusjes van Driel lekker mee voor de setwinst. Gedurende de set was er wel een behoorlijk voordeel voor Pavan/ Melissa (12-7, 17-10), maar een uiterst sterke inhaalrace bracht het BTN-duo op de gelijke stand bij 19-19. Jammer dat het toen nog met 21-19 misging. Ze hadden een derde set verdiend.

In de verliezersronde van de poule, waarin een ticket voor de tussenronde van de achtste finales de inzet is en die voor vandaag op het programma staat, zijn Sweat met beachvolleyballegende Walsh Jennings  (#15) de tegenstanders.

Keizer/ Meppelink (#21) moesten het opnemen tegen Barbara/ Carol uit Brazilië, de nummer 12 van de plaatsingslijst. Het werd een 2-0 nederlaag voor het Oranje tweetal. Via 24-22 en 21-10. In de eerste set gaven de duo’s elkaar geen duimbreed toe. Via de gelijke standen 4-4, 9-9, 13-13, 18-18 en 20-20 werd het uiteindelijk een 24-22 zege voor de Braziliaanse dames. In de tweede set ging het voor Keizer/ Meppelink in het begin heel erg de verkeerde kant op. Ze kwamen met 14-1 achter en verloren via 18-7 met 21-10.

In de verliezersronde van de poule, met weer als inzet een plaatsje in de tussenronde voor de achtste finale, spelen ze vandaag tegen Plachette/ Richard (#28) uit Frankrijk.

We houden u op de hoogte over de afloop.