CAS-CRM en Rijswijk onttronen Reflex

VoV, 17-02-2019. 7:20 uur. Koploper Zalsman Reflex Kampen is gisteravond in eigen huis de koppositie kwijtgeraakt, Inter Rijswijk vertrok met een 0-3 zege uit Kampen. CAS CRM / ZVH won met 1-3 in Tilburg en is de nieuwe koploper, al moet Reflex nog wel een wedstrijd inhalen. De stand aan kop is:

• 01. CAS CRM / ZVH 17-40
  • 02. Inter Rijswijk 17-39
  • 03. Zalsman Reflex 16-38

Reflex had gisteren het verschil kunnen maken aan kop van de Topdivisie Heren, maar die poging mislukte volledig door puntloos te blijven tegen concurrent Inter Rijswijk. De thuisploeg had een slechte dag en verloor met 0-3.

Aanvankelijk waren de ploegen elkaars gelijke en liep de score in de eerste set richting de big points nog gelijk op, maar op de cruciale momenten daarna ging de thuisploeg te vaak in de fout, de servedruk viel weg de ploeg liet zich uit de wedstrijd halen. De set ging met 22-25 verloren.

Ook de tweede set was voor de bezoekers, deze keer bleef de score van Reflex steken op 20 punten. Dat Reflex niet zijn dag had en meer met andere zaken bezig was dan met het op niveau brengen van hun eigen spel bleek wel in de derde set. Protesten leverde geel op, er werden de nodige punten (onnodig) voor de tegenstander gescoord en Inter Rijswijk had het niet zo heel moeilijk om via 17-25 de 0-3 in te pakken en er een strik om te doen.

CAS CRM is de nieuwe koploper in de Topdivisie bij de heren. De ploeg uit Zevenhuizen liet zich in Tilburg niet verrassen en nam een 1-3 zege mee. Via 22-25 en 23-25 kwamen de gasten op 0-2, daarna kon Tilburg het spannend houden door de derde set met 25-22 voor zich te beslissen. De koek was vervolgens op voor de thuisploeg, met een hele dikke 10-25 ging de winst naar de bezoekers.

Onderin de ranglijst pakte VCV Veenendaal een 3-2 zege op DIO Bedum, waardoor ze het contact met de ‘veilige haven’ nog niet geheel zijn verloren.

De stand onderin is:

• 09. DIO 17-21
  • 10. Volley Tilburg 15-12
  • 11. VCV 17-9
  • 12. Sudosa – Desto 15-6

MKB Accountants / VCV behaalde thuis een zwaar bevochten tiebreak overwinning op Kenders Bouw DIO Bedum. Daarvoor moesten ze een 1-2 achterstand in sets wegwerken, die via 17-25, 25-20 en 24-26 op de borden was gekomen. De vierde set was met overmacht (25-15) voor VCV, dat daarna de wedstrijd ook naar zich toetrok (15-12) en zo heel belangrijke punten bij elkaar sloeg om de veilige tiende positie op de ranglijst nog enigszins in zicht te houden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.