CAS CRM kampioen, VCV degradant Topdivisie

VoV, 14-04-2019. 7:32 uur.  De heren van CAS CRM – ZVH speelden gisteravond  thuis de kampioenswedstrijd tegen concurrent Zalsman Reflex Kampen. In de laatste speelronde streden de nummer 1 en 2 tegen elkaar om de titel in de Topdivisie. Het werd 3-1 voor ZVH en daarmee keert de eredivisie terug in Swanla.

Zalsman Reflex had voor aanvang van de titelstrijd twee punten voorsprong op CAS CRM-ZVH en wist dat twee sets genoeg waren om kampioen te worden. Voor de thuisploeg was de opdracht dus ook glashelder, met 3-0 of 3-1 winnen.

De start was ijzersterk van de thuisploeg. De eerste twee sets gingen dan ook met 25-17 en 25-21 naar de ploeg van trainer Kristian van der Wel. Toch wisten de gasten uit Kampen daarna wat terug te doen in de zenuwslopend spannende derde set, die met 23-25 naar Reflex ging.

Een allesbeslissende vierde set dus. De ploeg die de vierde set pakte, veroverde ook de titel. Dat leverde een mooie strijd op waarin snel duidelijk werd dat de heren van CAS CRM-ZVH een maatje te sterk waren en de zenuwen beter onder controle hadden. Ze namen een ruime voorsprong en gaven het niet meer weg: 25-18 en daarna een groot feest in Swanla.

De strijd voor handhaving ging tussen Volley Tilburg en VCV Veenendaal. Tilburg stond 2 punten voor en had dus aan twee sets genoeg bij hun uitduel tegen SV Dynamo II. De eerste set ging met 25-21 naar de thuisploeg, daarna waren de volgende met 19-25, 17-25 en 23-25 voor de gasten.

Toen VCV om 19:30 uur aan hun wedstrijd tegen Inter Rijswijk begon, was dus duidelijk dat het gevecht om handhaving niet meer door hen gewonnen kon worden, immers bij Dynamo II vs Volley Tilburg was al om 16:30 uur aangefloten. De 1-3 winst van de gasten uit Veenendaal via de setstanden 18-25, 25-18, 23-25 en 25-27 was dan ook niet meer dan een mooi afscheid van VCV van de Topdivisie mannen.

Webton Hengelo nam met een 1-3 nederlaag in Hengelo afscheid van het seizoen 2018 / 2019. VCN vertrok met 21-25, 28-26, 22-25 en 25-27 als setstanden in de tas naar Capelle aan den IJssel. Verder won Donitas met 3-1 van het ook reeds gedegradeerde Sudosa – Desto en was HLB van Daal / DS met 3-0 te sterk voor DIO. Hetgeen de volgende eindstand na 22 wedstrijden opleverde: