Celeste Plak met Novara op één in Italië

VoV, 28-11-2017. 9:20 uur. Celeste Plak behaalde met Novara een zwaar bevochten thuiszege in vijf sets tegen Casalmaggiore. Daarvoor moesten ze een 0-2 achterstand (24-26 en 20-25) wegwerken. Mede door een geweldig op dreef zijnde Plak , totaal 29 punten, lukte dat met 25-23 en 25-20. In de beslissende vijfde set bleef de winst via 16-14 bij Novara. De ploeg van Plak is na 8 wedstrijden nog steeds ongeslagen en heeft als koploper één puntje afstand genomen van Conegliano.

Robin de Kruijf leed met Conegliano namelijk de eerste nederlaag van het seizoen. Thuis werd met 2-3 van Modena verloren, ook hier kwam de ploeg van de Nederlandse met 0-2 achter (twee keer 21-25) voordat er een set gewonnen werd. Met 25-15 en 25-9 waren de verschillen in de derde en vierde set wel heel erg groot, echter sloegen de gasten in de beslissende tiebreak opnieuw toe. Winst met 12-15. De 25 punten van Kimberly Hill en de 15 van Robin de Kruijf waren per saldo dus niet genoeg voor de winst.

Bij de mannen was er voor zowel Maarten van Garderen, 12 punten, als voor Nimir Abdelaziz , 21 punten waarvan 6 aces, winst afgelopen weekend. Van Garderen won met Modena met 0-3 bij Valentia en Milano boekte tegen Sora een 3-0 thuiszege.

In de Italiaanse Topdivisie (Gironne Blu) won Sjoerd Hoogendoorn met Bergamo uit met 2-3. Hij scoorde 19 keer. Na de derde set kon Bergamo met een indrukwekkende 14-25 en 4-15 de zege binnenhalen. Hidde Boswinkel, goed voor 14 punten, verloor met Bolzano bij Tuscania. Alleen in de tweede set (26-24) konden ze het spannend maken, de andere twee gingen met 25-21 en 25-20 veloren.

In de Gironne Bianco leed Roma van Jan-Willem Snippe ondanks een 65/76 eigen score een 3-1 nederlaag bij Aurispa Alessano. Maar dat was met 25-23 en 32-30 in de derde en vierde set wel op het nippertje. Snippe scoorde 13 keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB, Celeste Plak met voormalig ploeggenote Laura Dijkema.