CEV Cup avontuur Orion eindigt in Brcko

VoV, 06-12-2018. 5:29 uur. Achterhoek Orion is er in Brcko niet in geslaagd om de 1-3 thuisnederlaag tegen het plaatselijke OK Mladost ongedaan te maken en een golden set af te dwingen. De ploeg van trainer coach Martijn van Goeverden leed voor zo’n 1.000 toeschouwers opnieuw een 3-1 nederlaag, via de setstanden 20-25, 25-21, 27-25 en 25-18.

Orion kwam in de eerste set prima voor de dag. Na een even gelijkopgaand begin wisten ze een gaatje van vier punten te slaan naar de 4-8 tussenstand. En dat verschil werd heel goed verdedigd via een zeer effectieve side out.  Richting de eindstreep was het verschil maar een paar keer twee punten en kon Brcko erop hopen de aansluiting te maken zoals bij 8-10, 9-11, 13-15 en 14-16. Orion wist echter steeds de serve op beslissende momenten terug te halen en gaf na de 20-23 geen krimp meer. Met 20-25 haalden ze, net als vorige week in Doetinchem, de eerste setwinst binnen.

Joris Marcelis was met 8 punten in deze set de meest scorende Orion speler. Met 12 om 20 eigen punten had Orion terecht de winst binnen gehaald.

In set twee deed OK Mladost wat Orion in de eerste set had gedaan. Ze pakten bij 10-7 drie punten voorsprong en hielden dit de hele set op de side out verder vast. Via de tussenstanden 14-11, 18-15 werd het 21-17. Op 23-21 mislukte het voor Orion om de aansluiting te maken en de spanning terug te brengen, waarna de set met 25-21 voor de Doetinchemmers verloren ging.

Twan Wiltenburg en Joris Marcelis scoorden elk 5 punten in de ze set. Met 18 om 16 eigen punten was het voordeel nipt aan de kant van de thuisploeg.

Set drie was spannend, heel erg spannend. Kon Orion de tweede setwinst boeken en de wedstrijd een wedstrijd laten blijven of pakte Mladost de setwinst en daarmee het ticket voor de volgende ronde. Dat was de inzet. Aanvankelijk gaven de teams elkaar niets toe en gingen de tussenstanden gelijk op zoals bij 7-7, 10-11 en 15-14.  Na de 17-16 kon Orion een gaatje slaan en ging met 17-20 aan de leiding  bij het bereiken van de twintig puntengrens. Mladost sloot aan bij 19-20 en 21-22, Orion kwam op setpoint bij 22-24 maar kon dat niet verzilveren. De 27-25 betekende de volgende ronde voor de thuisploeg en uitschakeling voor Orion.

In deze set scoorde Joris Marcelis 7 keer. Orion maakte weer 16 eigen punten en Mladost 18. Met een 9 om 9 foutenlast was deze in evenwicht.

De twee verloren sets betekenden de uitschakeling voor Orion en tevens ook dat de focus weg was. De vierde set was een formaliteit en ging nog om des keizers baard. Het leverde een ruime zege op voor de thuisploeg. Al vroeg stonden ze bij 10-5 ver voor en die voorsprong groeide naar 15-9 en 19-11. Het werd 25-18, maar dat was alleen voor de statistieken nog belangrijk.

Net als het feit dat Twan Wiltenburg 4 keer in deze set scoorde, waarmee hij op 13 punten totaal uitkwam. Joris Marcelis bleef ondanks een nul productie in set vier met 20 punten topscorer. Bij Mladost kwam Nemaja Bosic tot 25 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s CEV uit duel in Doetinchem.