CEV Cup: Dick Kooy met Belchatow naar halve finale

VoV, 09-02-2022. 5:48 uur. Het Poolse SKRA Belchatow heeft zich via twee overwinningen op het Roemeense Arcada Galati geplaatst voor de halve finale van de CEV Cup. In Polen had de ploeg van Dick Kooy met 3-2 gewonnen, de return werd gisteravond een 1-3 zege via de setstanden 21-25, 25-19, 19-25 en 23-25.

SKRA Belchatow kon in de eerste set de 21-22 voorsprong met een driepunter naar 21-25 winst brengen. In de tweede set moesten ze na 5-0 en 9-2 in de achtervolging. De achterstand werd niet noemenswaardig kleiner (17-10, 21-15) en resulteerde in 25-19 verlies. In de derde set sloeg de ploeg van Kooy na 7-8 het gaatje naar 7-13 en hield het verschil van zes punten vast tot aan de 19-25 eindstand.

In de vierde en laatste set ging het via de tussenstanden 7-7, 11-11, 15-15 tot aan 17-18 gelijk op. De serie naar 17-21 was daarna beslissend. De thuisploeg kwam met 23-24 nog heel dichtbij de kans om een tiebreak af te dwingen, maar de gasten haalden op die stand het laatste punt van de wedstrijd de winst en het ticket voor de volgende ronde binnen.

Belchatow speelt in de halve finale tegen de winnaar van Tours vs. Karlovarsko, waarbij Tours de thuiswedstrijd met 3-0 won en dus aan twee sets in de return genoeg heeft.