CEV cup: Meijners en Rauwerdink door

VoV, 15-02-2019. 6:00 uur. Floortje Meijners is met Busto Arzisio doorgedrongen tot de laatste vier in de CEV Cup. Jeroen Rauwerdink lukte dat ook met Olympiakos Piraeus. Tim Smit werd met Lindemans Aalst uitgeschakeld.

Busto Arsizio verdedigde voor 2.300 toeschouwers bij Mulhouse in Frankrijk een 3-0 voorsprong en had twee sets nodig om zich te plaatsen bij de laatste vier. Die sets waren vlot binnen.  Na 13-25 (na 11-16 en 12-21) en 14-25 (na 8-16 en 10-21) hadden zij het ticket voor de halve finale op zak. Daarna ging de Italiaanse ploeg stevig wisselen en het duurde twee sets, die met 25-23 en 25-20 verloren werden, voor ze weer konden toeslaan. Met 13-15 in de tiebreak.

Floortje Meijners (nr. 14 op de foto) kwam in de derde set in het veld en bleef de rest van de wedstrijd in de basis staan. Ze scoorde in die sets nog wel even 20 keer.  Tegenstander in de halve finale wordt Békéscsaba, dat St. Raphael uit de halve finale hield. De andere halve finale gaat tussen Alba Blaj en Stiinta Bacau.

Olympiakos Piraeus van Jeroen Rauwerdink (nr. 18) stond voor de lastige opgave om de 3-1 uitnederlaag bij Burgas ongedaan te maken. Dat lukte prima met 25-23, 25-17 en 25-19. Met name in de tweede en derde set had de tegenstander weinig in te brengen, gezien ook de tussenstanden 16-9 en 21-12 in de tweede en 16-11 en 21-16 in de derde.

De golden set moest de beslissing brengen en daarin wisselden de teams tot aan 10-10 nogal eens van leidende positie. De 1-3 werd 5-3 en 5-6 veranderde in 8-7 en 9-8. De aces en foutserves vielen in die periode als rijpe appelen van de bomen. Piraeus kwam op 13-10 en besliste de set met 15-11 voor zich. Gavin Schmidt was scorend erg belangrijk, Jeroen Rauwerdink droeg 11 punten bij aan de winst. In de halve finale is het Italiaanse Trentino de tegenstander. De andere halve finale gaat tussen Kemerovo en Galatasaray.

Galatasaray schakelde Lindemans Aalst van Tim Smit uit. In Turkije hadden ze met 3-1 gewonnen, in België pakten ze het kaartje voor de halve finale in de vierde set. De eerste verloor Aalst met 21-25, daarna wonnen ze met 25-22 en 25-16 en hadden nog één set nodig voor de golden set. Dat ging niet door, Galatasaray herpakte zich en liet via 14-16 en 16-21 een 20-25 noteren waarmee dus de benodigde twee sets binnen waren. Dat Aalst de tiebreak won was daarna niet meer zo belangrijk.

Tim Smit stond in de eerste twee sets in de basis, had in de vierde een invalbeurt en begon in de starting seven in de vijfde set. Hij scoorde 3 keer, 2 keer blokkerend en 1 keer aanvallend.