CEV Cup: Stunt van Roeselare vs. Piacenza (Ahyi vs. de Weyer)

VoV, 08-03-2023. 6:25 uur. Roeselare, de ploeg van Michiel Ahyi, heeft gisteravond met een 3-0 zege in de halve finale van de CEV Cup zich naar een mooie uitgangspositie voor de finale gespeeld. Het Italiaanse Piacenza werd voor 2.000 toeschouwers met 25-20, en twee keer 25-23 verslagen. Voor het finale ticket heeft Roeselare bij de return aan twee of één set voldoende. Zowel Michiel Ahyi als Freek de Weyer kregen geen speeltijd.

Piacenza had de beste start in de openingsset (1-4, 4-8) maar vanaf 11-11 namen de Belgen het initiatief over en sloegen zich via 13-11 en 20-16 naar de 25-20 zege. In de tweede set bouwde Roeselare een 18-12 voorsprong op, die na 22-16 door de gasten op één puntje na bij 22-21 helemaal ongedaan was gemaakt. Via de side out scoorde Roeselare de drie punten voor de 25-23 winst.

In de derde set dezelfde uitslag. Piacenza bracht een 14-8 achterstand met een serie van vijf punten terug naar 14-13, bleef aanklampen en was bij 21-21 naast de thuisploeg. Roeselare kwam met een driepunter op 24-21 en liet het nog even spannend worden (24-23) voordat ze de set afmaakten.

Roeselare weet dat het loodzwaar wordt om in Italië de twee benodigde sets in de reguliere wedstrijd te pakken, maar bij een 3-0 nederlaag is één set voldoende, namelijk de golden set. Een reactie was onder meer:” We hebben de eerste stap gezet, maar de moeilijkste stap komt nu.”

Aanvallend waren de teams elkaar gelijke met 39 om 39 punten. Serverend en blokkerend had Roeselare de betere score met 16 om 8 punten.

Vanavond wordt de andere halve finale gespeeld. Daarin speelt Dick Kooy met het Poolse Belchatow uit tegen Modena.