Vizier op volleybal

 

CEV Cup: Stuttgart wint zonder te spelen van Schwerin

VoV, 03-02-2022. 17:20 uur. De winst van het voor vandaag op het programma staande CEV Cup duel tussen de Bundesliga clubs SC Schwerin en MTV Stuttgart werd wegens corona besmettingen bij Schwerin met 0-3 aan MTV Stuttgart toegekend.

Wegens de drukke kalender van de teams en het CEV-programma kon geen nieuwe datum worden vastgesteld, waardoor de zege zonder te spelen naar de ploeg van Lohuis, Timmerman en Jasper ging. Jammer voor Stolenberg en Baijens, maar zo zijn de reglementen nu eenmaal.

Bij een routinecontrole voorafgaand aan de kwartfinale wedstrijd op 26 januari werden meerdere speelsters van Schwerin positief getest, reden om het duel in Stuttgart naar 9 februari te verplaatsen. De hoop om in thuiswedstrijd de kwartfinale een fitte en gezonde ploeg binnen de lijnen te kunnen brengen ging afgelopen maandagmiddag in rook op.

Ofschoon alle selectie leden ingeënt zijn, waren er opnieuw meerdere positieve corona test binnen de ploeg en op grond van de quarantainemaatregelen moest de wedstrijd voor vandaag dus gecanceld worden.

Niet alleen het CEV Cup duel, maar ook de wedstrijd van aanstaande zaterdag tussen Schwerin en USC Münster gaat niet door. Naar een nieuwe speeldatum wordt nog gezocht.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron website SC Schwerin, foto CEV.