CEV Cup: Tiebreakverlies team Blenckers en Brokking

VoV, 10-11-2023. 4:40 uur. In het hoofdtoernooi van de CEV Cup speelde VDK Gent, de nieuwe ploeg van Dagmar Boom, in de 1/16 finale de uitwedstrijd tegen Mladost Zagreb in Kroatiƫ. De ploeg van Romy Brokking en Lynn Blenckers werkte twee keer een achterstand in sets weg, maar moest in de beslissende vijfde set de witte vlag hijsen.

Een slechte start van de eerste set zorgde meteen voor een 7-1 achterstand, bij 16-14 was het verschil bijna overbrugd, maar daarin slaagde de Belgische ploeg nadien niet meer(25-21). In set twee nam Gent een 0-3 voorsprong en bleef tot aan de 18-25 aan de leiding.

In de derde set maakte de thuisploeg na 10-10 er 16-11 van en sloot met 25-21 af. Set vier was weer voor Gent. De serie na 8-8 naar 9-12 gaf een beslissende marge die werd uitgebouwd naar vijf punten bij 15-20, hetwelk verschil werd vastgehouden tot aan de 20-25 en de 2-2 stand in sets.

In de tiebreak kwam Gent opnieuw slecht uit de startblokken. Ze keken vlot tegen een 8-2 achterstand aan, die onoverbrugbaar leek. Maar bij 10-9 was de aansluiting bijna perfect, bijna! Zagreb pakte vervolgens een 12-9 voorsprong en sloot met 15-11 af.

Libero Romy Brokking scoorde 42% positief op de servepass, Lynn Blenckers kon 1 puntje laten noteren. De teams hielden zich met de eigen score in evenwicht. Mladost scoorde vijf aanvallende punten meer, Gent maakte vijf blokpunten meer. En beide teams maakten eenzelfde aantal aces.

Op 15 november is de return in Gent, dat dan aan 3-0 of 3-1 genoeg heeft om door te gaan. Overigens geldt voor Mladost dat iedere zege voldoende is voor de volgende ronde. Bij 3-2 volgt er een golden set.