CEV Cup: Winst team Hyke Lyklema,

VoV, 16-12-2022. 5:21 uur. In de CEV-Cup bij de dames stond gisteren de wedstrijd Liberec vs. Venelles op het programma. Met bij de Tsjechische ploeg spelverdeelster Hyke Lyklema en bij de Franse Lynn Blenckers in de selectie, die echter ontbrak in het matchreport. De Franse ploeg had veel vertraging met de vlucht naar Tsjechië gehad en ook hun bagage was er niet op tijd zodat de wedstrijd van 18:00 uur naar 21:00 uur werd verschoven.

Het werd een 3-0 overwinning voor Liberec via de setstanden 25-17, 25-17 en 25-23. In de eerste set kon de thuisploeg na 11-11 het verschil maken. Ze liepen uit naar 17-12 en bouwden die voorsprong verder uit. In de tweede set was de serie van 15-12 naar 22-12 beslissend en in set drie leek Venelles bij 21-23 alle troeven in de hand te hebben om een vierde set af te dwingen. Dat ging echter niet door, met de serie naar 25-23 pakte Liberec de 3-0 zege. Hyke Lyklema scoorde 1 keer.

Liberec heeft bij hun uitduel straks aan twee  sets voldoende voor de volgende ronde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto VK Liberec.