CEV-Cup winst Tessa Polder en Dick Kooy

VoV, 17-11-2021. 4:36 uur. Tessa Polder heeft met Le Cannet, de ongeslagen koploper in de Franse competitie, gisteravond in de CEV-Cup een 2-3 zege behaald bij Minchanka in Minsk. Het was de eerste ontmoeting tussen beide teams en Le Cannet legde daarmee een goede basis voor de volgende ronde. Na de 0-2 voorsprong maakte het team van Polder het nog weer spannend, door de tegenstander via 25-16 en 25-21 terug in de wedstrijd te laten komen. In de tiebreak pakten ze alsnog de winst. Polder scoorde 9 keer.

In de eerste set wist Minsk een achterstand van vijf punten bij 8-13 bij 19-19 ongedaan te maken. Een tweede serie naar 19-23 bezorgde Le Cannet de winst. In de tweede set pakten de gasten van de Cote d’Azur na 8-8 een voorsprong van zes punten bij 11-17 die ze niet meer afstonden.

De derde set werd in principe beslist toen Minsk van 6-7 naar 14-7 uitliep en dat verschil met een puntje meer of minder op de borden hield. De tiebreak werd via 9-9, 15-11 en 23-21 een feit. Daarin pakte Le Cannet meteen het initiatief (2-6) en stond dat ook niet meer af. Via 7-10 werd het 10-15.

Dick Kooy behaalde met het Poolse SKRA Belchatow een 0-3 uitzege bij OK Mladost Brcko en pakte daarmee een prima uitgangspositie voor de volgende ronde. In de tweede set (23-25) leek er nog sprake van enige spanning als we sec naar de uitslag (23-25) kijken, maar het set verloop toonde een veel sterker Belchatow, dat het in de finale zelf spannend maakte door na 0-5, 5-10, 9-15 en 15-20 de thuisploeg tot 23-24 terug te laten komen. In de andere twee set waren de gasten met 17-25 (na 9-14 en 14-21) en 14-25 (na 8-16 en 13-23) de sterkere ploeg.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. Tessa Polder blokkeert.