Vizier op volleybal

 

Challenge Cup: 2-3 nederlaag voor team Maret Grothues

VoV, 28-01-2022. 6:08 uur. Panathinaikos moest gisteravond een drietal belangrijke aanvalsters (Jennifer Cross, Margarita Stepanenko en Maret Grothues) missen vanwege coronabesmetting en kon vanwege de weersomstandigheden al een week niet trainen, maar capituleerde desondanks pas in de tiebreak tegen La Laguna Tenerife, dat eerder in het toernooi Apollo 8 uitschakelde. De koploper in Griekenland kwam met een team binnen de lijnen dat dit seizoen nog niet eerder in deze samenstelling had gespeeld.

Panathinaikos verloor de eerste set met 16-25, in de tweede waren ze duidelijk de beste en brachten met 25-12 de stand in evenwicht. In set drie ging het tot na de normale speelduur door en na de 8-11 en 15-15 tussenstanden bleef de thuisploeg met 29-27 aan de goede kant van de score. La Laguna toonde veerkracht door de vierde met 22-25 en de tiebreak met 12-15 te winnen. Maar de strijd is volgens de Grieken nog niet gestreden, bij de return dicht Panathinaikos zich nog terdege kansen toe om de volgende ronde te halen.

Met totaal 29 om 37 scores voor de tegenpartij was het duel wel een behoorlijk foutenfestival.

In de Champions League bij de mannen ging de wedstrijd tussen Perugia (Thijs ter Horst) en AS Cannes niet door.  Perugia kreeg de zege met 3-0 toegekend en gaat met 4-4-12 aan de leiding in poule E.

Hetzelfde gebeurde bij Conegliano van Robin de Kruijf tegen Nyiregyhaza in poule E van de Champions League bij de dames. Ook Conegliano kreeg de zege toegekend en gaat nu na vier wedstrijden ongeslagen met 12 punten aan de leiding in hun poule.

Eerder deze week werd het CEV Cup duel tussen MTV Stuttgart vs. SC Schwerin wegens coronabesmettingen bij Schwerin uitgesteld. Voor dat duel moet er nog een hernieuwde datum worden vastgesteld.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.