Vizier op volleybal

 

Chetumal: Winst en verlies BTN-duo’s

VoV, 15-11-2019. 6:08 uur. Aan het laatste grote internationale beachvolleybaltoernooi van het jaar in het Mexicaanse Chetumal, een FIVB viersterren toernooi, nemen drie Nederlandse duo’s deel. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als eerste geplaatst. Ook Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zijn rechtstreeks geplaatst voor de poulefase. Het BTN-dames duo Madelein Meppelink en Sanne Keizer is als tweede geplaatst. Het toernooi is woensdag met de kwalificatie van start gegaan, de Nederlandse teams kwamen gisteren voor het eerst in de poulefase in actie.

Keizer / Meppelink speelden gisteren twee duels. Tegen Quintero / Valdez wonnen ze heel gemakkelijk en heel overtuigend met 2-0, hun tegenstanders kregen twee keer 12 punten mee. Via deze zege gingen ze in de winnaarsronde in de poule voor rechtstreeks plaatsing in de achtste finale, om dus geen KO-ronde te spelen.

Dat lukte dus niet. Het Japanse duo Maruhami / Ishii was hun in de eerste set met 16-21 ruim de baas, en in de tweede konden ze met een nipte 20-22 voorkomen dat het BTN duo, dat dus naar de KO ronde gaat, een tiebreak afdwong.

Brouwer/Meeuwsen en Varenhorst/van de Velde kwamen één keer in actie gisteren en wonnen beiden hun partij. De Mexicanen Stephens/Sarabia konden het tegen Brouwer / Meeuwsen niet bolwerken en verloren met 21-19 en 21-12. Het BTN-duo speelt voor poulewinst en rechtstreekse plaatsing in de achtste finale tegen Seidl/Waller uit Oostenrijk.

Varenhorst/van de Velde wonnen ook hun eerste duel. Met een marathonpartij ging de eerste set met 30-28 naar hen, vervolgens maakten ze er met 21-13 tegen Schumann/Durant een vlot einde aan de wedstrijd. Zij spelen tegen Crabb / Bourne om rechtstreeks door te gaan.

Vijfde plaats voor Vismans/van Steenis in Doha.

Via winst in de tweede kwalificatieronde plaatsten Vismans/van Steenis zich voor het hoofdtoernooi in Doha. Ze werden in poule C ingedeeld en wonnen prompt ook hun eerste partij van een Japans duo met 1-2 via 14-21, 24-22 en 8-15. Tegen een duo uit Oman werd vervolgens met 2-0 verloren, waardoor ze naar de zogenaamde ‘Round of 12’ gingen, een tussenronde voor de kwartfinale. Alleen doen er bij een één sterrentoernooi maar acht teams mee aan een ‘Round of 12’

Vismans/van Steenis overleefden deze ronde via een 0-2 zege op een duo uit Quatar, hetgeen hen dus naar de kwartfinale bracht. Daarin ging voor hen het toernooi ten einde. Via een driesetter was het Zweedse duo Ahman / Hellvig de betere. Setstanden 21-17, 20-22 en 15-10. Met een vijfde plaats in de eindstand sluiten ze het toernooi af. Goed voor 120 ranking punten en 300 dollar.

We houden u op de hoogte hoe het in Chetumal verder gaat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.