CL: Dynamo moest winnen, maar verloor

VoV, 29-10-2023. 7:02 uur. In hun tweede wedstrijd in de poulefase van de eerste voorronde voor plaatsing in de Champions League speelde SV Dynamo gisteren tegen thuisploeg Hypo Tirol. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd verloren en wisten dat ze moesten winnen om een kans op een van de twee tickets voor de volgende ronde te behouden.

Voor aanvoerder Freek de Weijer en zijn ploeg was het resultaat tegen Sastamala teleurstellend geweest, de knop moest om en gisteren moest de ploeg er weer staan. Tegen Hypo Tirol wilde de ploeg uit een ander vaatje tappen, maar dat gold ook voor hun tegenstander.

In de openingsset was het uitermate spannend nadat Dynamo een 0-5 achterstand bij 9-9 ongedaan had gemaakt en vervolgens na een gelijk opgaande strijd bij 24-22 op setpoint kwam. De eerste kans werd niet benut, de tweede wel (25-23)

De tweede set was nog spannender en teams deden er heel lang over om te bepalen wie zich de winnaar mocht noemen, nadat Dynamo een 4-0 voorsprong bij 6-6 kwijt was. Opnieuw een gelijk opgaande strijd waarbij Hypo Tirol op 23—24 de kans kreeg gelijk te maken. Het duurde nog tot 37-38 voordat die kans benut werd.

De derde set werd opnieuw met twee punten verschil beslist. Dynamo kon na 21-23 nog terugkomen naar 23-24, maar trok vervolgens aan het kortste eind en kwam met 1-2 in sets achter.

Daarna deelde de thuisploeg de beslissende tik uit in de vierde set, die ze met 19-25 voor zich beslisten.

Na twee nederlagen is de wedstrijd van vandaag tegen SC Prometey Dnipro uit Oekraïne, dat gisteren eerder Sastamala met 3-2 versloeg, voor Dynamo niet meer belangrijk.

Opmerkelijk was dat Dynamo op alle scorende onderdelen de betere ploeg was. Aanvallend (68/ 64), blokkerend (8/6) en serverend (6/2 aces) werd er een voordelige marge in de eigen score behaald van 10 punten totaal. Echter met een foutenlast van 39 om 21 scores voor de tegenstander werd die ook volledig tenietgedaan.

Bij Dynamo kwamen Yannick Bak (21), Jack Williams (16), Sjors Tijhuis (15), Maikel van Zeist (15) en Erik van der Schaaf (14) met de tussen haakjes staande punten allemaal in de dubbele cijfers. Bij Hypo Tirol werd Luan Weber met 25 punten de topscorer.