CL: Erg simpele zege voor team de Kruijf

VoV, 10-12-2021. 4:52 uur. Conegliano heeft gisteravond voor zo’n 1.500 toeschouwers in poule E van de Champions League een erg makkelijke zege behaald op het Hongaarse Fatum Nyiregyhaza, die we gemakshalve maar Fatum blijven noemen. Daarvoor hadden ze de inzet van Sylla en Egonu niet nodig. In deze poule gaat Conegliano met het Poolse Chemik Police met zes punten uit twee wedstrijden aan de leiding. Fatum is laatste.

Tot 16-16 in de eerste set kon de thuisploeg Conegliano bijhouden, daarna nam de koploper van de Italiaanse competitie en titelverdediger in de Champions League afstand. Joanna Wolosz blokkeerde haar ploeg naar 17-20, Megan Courtney serveerde met een ace de 17-24 op het scorebord. MVP Katryn Plummer sloeg de 18-25 binnen.

De tweede set was bij 4-12 en helemaal na scores van de Kruijf voor 7-15 en 7-16 een bekeken zaak. Plummer vond het gaatje in het blok bij een pipe aanval en scoorde setpoint bij 11-24, een Hongaarse foutserve tekende voor de 12-25. Met 11-25 in de derde en laatste set was de wedstrijd daarna vlot afgelopen.

Bij Conegliano haalden Katryn Plummer (14), Giorgia Frosini (12), Megan Courtney (11) en Raphaela Folie (10, waarvan 5 blokpunten) de dubbele cijfers. Robin de Kruijf bleef er twee van verwijderd. Bij Fatum lukte dat alleen Nikola Radosova (11). Totaal 27 om 45 aanvallende scores en 0 om 12 blokpunten gaven de overmacht van Conegliano duidelijk weer.

Voor Conegliano en de Kruijf is het WK voor clubteams vanaf 15 december in Turkije de volgende uitdaging. Ook Anne Buijs met Praia Clube is daar van de partij.

In de CEV Cup bij de mannen won het Poolse SKRA  Belchatow uit met 1-3 bij Dukla Liberec, waarmee ze het ticket voor de volgende ronde binnenhaalden. Na twee sets (20-25 en 17-25) was de strijd gestreden, de 25-23 en 23-25 daarna waren alleen nog van belang voor de statistieken. Waarin Dick Kooy overigens niet voorkwam, hij werd niet ingezet.

De uitgestelde wedstrijd in de CEV Cup tussen TSV Jona en Orion Doetinchem wordt op 16 december gespeeld. Volgens het wedstrijdschema op de CEV-site.

In de Challenge Cup leed Tectum Achel gisteravond thuis een 2-3 nederlaag tegen CAI Teruel. Het uitduel hadden ze met 3-1 verloren en na twee sets was ook hier de ploeg die doorging bekend.

Teruel won de eerste set met 20-25. Ze maakten van een 16-13 achterstand via 17-19 een 17-23 voorsprong en sloten daarna winnend af. In de tweede set werd 10-12 een 10-17 en 11-20 tussenstand voordat de 0-2 via 17-25 op de borden kwam. Achel pakte daarna de derde set met 25-12 en de vierde met 25-23. Winst zat er echter niet in, de Spanjaarden herpakten zich en wonnen de tiebreak met 11-15.

Tim Smit scoorde 10 keer voor Achel, Dion Verweij maakte er ééntje minder en Sam Gortzak pakte 3 punten mee. Op de scorende onderdelen was Achel aanvallend één puntje beter, blokkerend twee, maar ze serveerden één ace minder. Totalen 63 om 61 eigen punten.

In de Turkse competitie speelde Ziraat Bankasi gisteren uit tegen Solhan Spor. De ploeg van Ter Maat en Tuinstra won met 0-3 via 23-25, 21-25 en 16-25. In de eerste set veranderden ze 19-18 in 20-22, in de tweede maakten ze het verschil na 20-21 naar 20-24 en in de derde set sloten ze met een serie van vijf punten af na de 16-20 stand. Na Halkbank (11-31) bezet Ziraat Bankasi met 12-30 de tweede plaats. Derde is Fenerbahce met 11-27. Ter Maat speelde niet, Tuinstra scoorde 10 keer.