CL: MVP titels voor ter Horst en ter Maat.

VoV, 16-12-2021. 5:06 uur. Gisteravond kwamen in de Champions League bij de mannen de teams van Thijs ter Horst en van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra in actie.

Perugia, de ploeg van Thijs ter Horst, won de eerste wedstrijd in poule E van de landgenoten van Trentino, gisteren moesten ze het tegen AS Cannes opnemen, dat eerder verloor van Fenerbahce. Perugia is koploper in Italië, AS Cannes hekkensluiter in Frankrijk. Het werd een 0-3 zege voor Perugia via de setstanden 15-25, 22-25 en 18-25. Thijs ter Horst werd tot MVP gekozen, hij scoorde 14 keer.

Hij was in de eerste set aanvallend beslissend voor de gasten. In de tweede set kon Cannes het nog lang bijbenen, moest echter toch de eer aan de Italiaanse ploeg laten en in de derde doorgang had Perugia opnieuw aan het eind ruim over voor de 0-3 zege. Met 35 om 53 eigen punten maakte Perugia scorend ook duidelijk de betere ploeg te zijn. Perugia blijft koploper in hun poule.

Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra waren met Ziraat Bankasi in Polen voor hun tweede wedstrijd in poule B . Project Warszawa was de tegenstander. Die ploeg had tegen Dinamo Moskou hun eerste duel met 3-2 verloren, Ziraat Bankasi won met 3-0 van Maaseik. Eergisteren speelden Maaseik en Moskou tegen elkaar, die wedstrijd eindigde in een 0-3 zege voor de Russische ploeg.

In de eerste set sloegen ter Maat (6 punten) en Atanasov (5 punten) Ziraat naar een 21-25 zege. De Poolse ploeg kon met 25-21 de stand gelijktrekken. Daarna was Ziraat met 18-25 en nogmaals 21-25 de bovenliggende partij. Ter Maat werd tot MVP van de wedstrijd gekozen, hij scoorde 14 keer. Bennie Tuinstra kwam tot 9 punten. Drie eigen punten meer en acht punten minder in de foutenlast maakten voor Ziraat Bankasi het voordelige verschil.