CL: Nederlands getint Stuttgart onderuit in Polen

VoV, 08-11-2023. 5:38 uur. MTV Stuttgart van Britt Bongaerts, Jolien Knollema, Eline Timmerman en Vera Mulder speelde de eerste wedstrijd in de poulefase van de Champions League in Polen tegen PGE Rzeszow.

In een tot aan het einde gelijk opgaande eerste set (8-7, 16-18, 21-21) viel de beslissing na de 23-23 gelijke stand in de setfinale. Stuttgart had de laatste twee beslissende klappen in huis voor de 23-25 setzege.

In de tweede set bouwde de thuisploeg een ruime voorsprong op (20-15, 24-20) maar kreeg het beslissende punt vooreerst niet gescoord. Stuttgart had de achterstand bij 24-24 ongedaan gemaakt. Maar trok vervolgens toch nog aan het kortste eind. (26-24) Blokkerend maakte de thuisploeg in deze set met 7 kill-blocks het verschil

Stuttgart reageerde adequaat en nam in het begin van de derde set meteen het heft in handen (2-6) en liet zich tijdens het verdere verloop niet in de problemen brengen. Via 12-15 en 14-20 pakten ze de set met 17-25 en kwamen op een 1-2 voorsprong in sets.

Maar de thuisploeg toonde veerkracht. Niet alleen door van een 20-15 terug te komen naar een verschil van een puntje bij 21-22 en de gelijke stand bij 23-23, maar vooral door deze inhaalrace ook met een zege af te sluiten. Er was genoeg over om de stand gelijk te trekken en de tiebreak af te dwingen.

Daarin maakte Stuttgart te veel eigen fouten op beslissende momenten. Na de veldwissel bij 6-8 nam Rzeszow het initiatief over en via 10-10 en 12-10 kwamen ze bij 14-11 op matchpoint. De 3-2 werd via 15-12 een feit.

Bij de thuisploeg scoorde Gabriela Orvosova de meeste punten, totaal 29. Bij Stuttgart kreeg Krystal Rivers de meeste punten achter haar naam, totaal 25. Maar ook de Nederlandse inbreng was niet gering. Jolien Knollema maakte 19 punten, Eline Timmerman 13 en Britt Bongaerts 2. Vera Mulder kwam tijdens invalbeurten niet tot scoren. In totaliteit maakte Stuttgart zes eigen punten meer dan Rzeszow.

gh @ Vizier op Volleybal Foto CEV.

Noot: In poule C van de Champions League won Fenerbahce met 3-0 van Calcit Kamnik en nam Potzdam een 0-3 zege mee uit Lodz. In poule E won Le Cannet met 3-0 van Promety.