Vizier op volleybal

 

CL: Perugia van Ter Horst naar kwartfinale

VoV, 11-02-2022. 5:58 uur. Perugia van Thijs ter Horst, die overigens geen speeltijd kreeg tegen de landgenoten van Trentino, heeft zich via de koppositie in poule E verzekerd van een plaats in de kwartfinale van de Champions League, dit ondanks dat ze nog een wedstrijd te spelen hebben. Met de volle buit van 15 punten uit 5 wedstrijden zijn ze niet meer in te halen en hebben als winnaar van de poule een plaatsje bij de laatste acht binnen.

In de eerste set was Perugia, de koploper in de Italiaanse Serie A1, veruit de beste ploeg. Dat Trentino het bijzonder moeilijk zou krijgen bleek al vlot via de tussenstanden 3-8, 8-16 en 13-21. Met 18-25 werd het 0-1.

In de tweede set leek Trentino zich te herpakken, maar Perugia dat verdedigend een geweldige prestatie leverde, kwam na 16-15 op 16-18, hield een beslissend verschil vast (20-23) en won de set met 21-25 voor de 0-2 stand.

In de derde set waren ze opnieuw de bovenliggende partij, de 16-17 werd met scores op eigen serve naar 16-19 getild, Trentino kwam na 21-24 nog terug naar 23-24, voordat Perugia de set afmaakte en op 0-3 winst kwam. Leon was bij Perugia met 21 treffers de topscorer.

Stand van zaken in de vijf poules: Een viertal teams is, ondanks dat er nog een wedstrijd te spelen is, al zeker van de kwartfinale. Zij staan in hun poule op ruime voorsprong en zijn niet meer door hun achtervolgers in te halen. Dat zijn het Poolse Jastrzebski Wegiel (poule A), het Russische Dinamo Moskou (poule B), het Italiaanse Civitanova (poule C) en het Italiaanse Perugia (poule E)

Tot de beste nummers twee op dit moment behoren het Turkse Ziraat Bankasi van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra (poule B, 5-10), het Poolse Kedzierszyn-Közle (poule C, 4-10) en het Italiaanse Trentino (poule E, 5-9).

De strijd in poule D is nog niet gestreden. BR Volleys (4-12) en Zenit St. Petersburg (4-9) moeten nog twee keer tegen elkaar. De nummer één en twee wordt daarmee dan beslist. Zij gaan tegen elkaar uitmaken wie één en twee wordt en wie zich dus rechtstreeks of mogelijk via de beste drie nummer twee bij de laatste acht plaatst.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.