CL: Poule in Novara met Daalderop en Baijens

VoV, 25-11-2020. 2:30 uur. In poule E in Novara werd de eerste opslag van de vierkamp gegeven bij het duel tussen Novara (Nika Daalderop) en Dinamo Kazan, dat met de Mexicaanse Samantha Bricio een steraanvaller uit Italië (van Scandicci) haalde en Bethania de la Cruz zag vertrekken. Novara contracteerde na vorig seizoen naast Daalderop o.a. de Belgische Britt Herbots en de Poolse diagonaal Malwina Smarzek. Novara is de huidige nummer twee van Italië en titelverdediger in de Champions League, Kazan staat in Rusland na 12 wedstrijden eerste.

Novara vs. Kazan werd een 3-0 zege voor de thuisploeg. Via 25-19, 25-22 en 25-13. Na de 10-9 tussenstand in de openingsset nam Novara afstand. Vooral door de veel scorende Britt Herbots, 10 punten in deze set. Ze liepen uit naar 19-15 en 22-18 en sloten met ruime winst af.

In de tweede set kon Novara een 8-12 achterstand bij 14-14 gelijktrekken en vervolgens doorstomen naar de winst. Na 18-17 namen ze afstand. In de tweede set had Nika Daalderop een invalbeurt, waarin ze blokkerend één keer scoorde.

In de derde en laatste doorgang was het allemaal Novara wat de klok sloeg. Via een serveserie van Hancock kwamen ze met 7-1 voor en gaven vervolgens niets meer cadeau. De 17-9 onderstreepte dat. Na 23-11 volgde matchpoint bij 24-12, dat met een foutserve van Kazan verzilverd werd.

Britt Herbots werd tot MVP gekozen. Ze werd met 16 punten topscorer van de partij. Zes aces en tien aanvallende punten meer maakten grotendeels het verschil in de eigen score.

Het Poolse Chemik Police versterkte zich bij begin van het huidige seizoen o.a. met Indy Baijens (van Mulhouse) en verder met diagonaal Jovana Brakocevic, die van Novara naar de Poolse topploeg kwam en mid Kakolewska, vorig jaar actief bij Scandicci. Police zal met hun inbreng proberen de halve finales te halen. Eerste hindernis is het Tsjechische VK UP Olomouc, dat vorig jaar zilver won in hun nationale competitie en nu voor de grote uitdaging staat om tegen internationale grootmachten als Novara, Kazan en Chemik Police te presteren.

VK UP Olomouc vs. Chemik Police eindigde in een 0-3 zege voor de Poolse ploeg. Alle drie sets bleef Olomouc met de score beneden de twintig punten. Het werd 18-25, 19-25 en nogmaals 18-25. Chemik Police nam na de virtuele eerste technische time out bij de setstanden 8-7, 7-8 en 6-8 in de drie sets afstand. Bij de big points hadden ze steeds een voorsprong van zeven (14-21, 1ste set), zes (15-21, 2de set) en negen (12-21, 3de set) punten.

Jovana Brakocevic werd met 16 punten topscorer van de partij. Voor haar was het toch een bijzondere wedstrijd omdat ze vorig jaar bij thuisploeg Novara speelde. Aan het net was Chemik Police met 38 om 55 duidelijk de dominerende ploeg. Indy Baijens kwam niet in actie.

De stand na dag één is 1> Novara, 2> Chemik Police, 3> Olomouc en 4> Kazan. Vandaag staan de wedstrijden Olomouc vs. Novara en Chemik Police vs. Kazan op de agenda, morgen wordt er afgesloten met Kazan vs. Olomouc en Chemik Police vs. Novara.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV en Chemik Police.