CL: Poulezege VakifBank

VoV, 21-02-2019. 5:51 uur.  Het vervolg van de dinsdag wedstrijden in de Champions League was een uitgebreid programma op woensdag, met in poule A MTV Stuttgart ( Deborah van Daelen) vs VakifBank Istanbul (Lonneke Sloetjes) en Plovdiv vs Béziers.

Die laatste wedstrijd was niet meer belangrijk voor en de eerste twee plaatsen en een mogelijke plaats in de kwartfinale. Plovdiv won overigens met 3-1 via de setstanden 25-15, 19-25, 25-15 en 25-16. VakifBank stond voor deze speelronde op vier gewonnen wedstrijden en 12 punten, Stuttgart op drie zeges en 9 punten.

MTV Stuttgart vs VakifBank was een enerverend duel in de eerste set. Na de 5-5 gelijke stand en de 8-9 voorsprong, bouwde VakifBank via onder andere Zhu en Slöetjes uit naar 9-14. Deborah van Daelen had daarna een prima invalbeurt, ze scoorde vier keer tot aan 16-15 voor Stuttgart, waarop Guidetti de time out in ging.

Teams wisselden elkaar aan de leiding af. De 17-16 werd 17-19 en 18-21, waarna Krystal Rivers en onder andere een ace van Franziska Poll Stuttgart aan een 22-21 voorsprong hielpen. Het publiek ging op de banken staan en ging hoe langer hoe harder klepperen. Helemaal na een door Stuttgart gewonnen super rally voor de 23-22.  Milena Rasic maakte gelijk, en Kelsey Robinson deed even later met haar rake klap voor 23-25 het geluid uit. Stilte in de zaal! Zhu scoorde 8 keer in deze set, Lonneke Slöetjes 1 keer.

In de tweede set was het een heel stuk minder spannend, was het eigenlijk helemaal niet meer spannend. Tot aan 5-5 kon Stuttgart meekomen, een aantal blokpunten van Kelsey Robinson maakten 5-9 en op de demarrage naar 7-17 had Stuttgart vervolgens geen antwoord.  Het verschil bleef heel ruim (13-21), Stuttgart haalde op het eind nog een stukje in, maar VakifBank sloot met 18-25 af.

De derde set was vergelijkbaar met de tweede. VakifBank nam vlot een voorsprong (6-13) en kwam geen moment meer in de problemen. Daarvoor waren ze gisteravond de veel betere partij. Na de 12-18 en de 13-21 kon de thuisploeg de uitslag nog een iets beter aanzien geven, maar gevaarlijk werden ze niet meer. Een vierde set zat er niet in, met een ace van Zehra  op 18-24 werd de partij afgesloten. Een dik verdiende 0-3 zege voor VakifBank.

Slöetjes had scorend niet haar beste dag, ze kwam aanvallend, hetgeen tevens haar totaal was, op 7 punten (28% scoringspercentage). Topscorer werd Kelsey Robinson met 12 punten.  Deborah van Daelen maakte totaal 5 punten tijdens drie invalbeurten.

In de stand staat VakifBank nu eerste met vijf gewonnen wedstrijden en 15 punten. Stuttgart blijft tweede met 3-9. Dan volgen Béziers (1-3) en Plovdiv (1-3). VakifBank is zeker van de kwartfinales, Stuttgart kan mogelijk in de laatste wedstrijd uit tegen Plovdiv dat ticket als een van de beste drie nummers twee nog pakken.