CL: Robin de Kruijf wint van Juliët Lohuis.

VoV, 05-03-20202. 4:35 uur. Vanwege mogelijk risico op coronabesmetting werden bij de wedstrijd tussen MTV Stuttgart en Conegliano extra voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werd bijvoorbeeld Italiaanse fans sterk afgeraden hun team te begeleiden, hield men zich het recht voor om de toch meegereisde fans in de hal te weren, en desnoods ook in de stad.

De beide ploegen verlieten direct na de wedstrijd het speelveld en ook de gebruikelijk ronde ‘handjeklappen’ met de fans langs de boarding diende achterwege te blijven. Publiek kreeg na de wedstrijd geen toegang tot het speelveld, de zone waar de interviews gegeven werden of in de catacomben van het stadion. De inzet van menskracht ter naleving van de maatregelen werd beduidend verhoogd.

Aan Stuttgart fans, die reeds een toegangsbewijs hadden werd aangeraden om de berichtgeving omtrent deze wedstrijd vooraf op de voet te volgen, daar altijd de mogelijkheid zou kunnen bestaan dat er onder bepaalde zwaarwegende omstandigheden niet gespeeld zou worden.

Zover kwam het echter niet, precies om 19:00 uur gisteravond werd er opgeslagen, met aan de Duitse kant van het net Juliët Lohuis in de basis en aan Italiaanse kant haar oranje mid-collega Robin de Kruijf.

Stuttgart had een voortreffelijke start met een 5-1 opening, die echter door een sterk blokkerende de Kruijf bij 5-5 alweer ongedaan was gemaakt. In het middendeel van de set veranderde Conegliano een 12-11 achterstand via een paar rake klappen van Egonu in 14-17 (time out Stuttgart) en toen Hill en Sylla ook hun puntjes meepakten stond het vlot 16-23. Raphaela Folie scoorde de 17-25.

In de tweede set was Conegliano ook een maatje te groot. Via 0-3 3n 8-12 bouwden ze een ruime voorsprong van 13-20 op en wonnen de set met 16-25, mede door 6 scores van de Kruijf, die daarmee hetzelfde aantal als in de eerste set liet noteren.

De derde set werd ook een prooi voor de bezoekers uit Italië. Stuttgart kon na een aanvankelijke voorsprong (9-6) nog lang in het spoor blijven volgen (15-17), maar kwam niet meer naast of voorbij Conegliano. Na de 19-23 scoorde de Kruijf het laatste punt voor de 20-25 en 0-3 zege.

Egonu werd bij Conegliano de topscorer met 20 punten. Rivers maakte er 14 voor Stuttgart. De Kruijf kwam tot 15 treffers totaal en Lohuis pakte 3 punten mee, waarvan 2 blokkerend. Ze kreeg maar vijf set ups in de hele wedstrijd. Via een 29 om 44 aanvallende score drukte Conegliano haar grotere aanvalskracht uit.

De return op 10 maart zal in Italië zonder publiek, dus voor lege tribunes, gespeeld worden. Dat heeft het CEV eind vorige week ook besloten inzake deze halve finale.