CL: Verlies voor ter Maat met Fenerbahce

VoV, 06-12-2019. 5:05 uur. Wouter ter Maat heeft met Fenerbahce hun eerste duel in poule A van de Champions League verloren van de Tsjechische kampioen Ceske Budejovice. Het duel ging over vijf sets, Fenerbahce zag een 2-1 voorsprong in sets verloren gaan. Wouter ter Maat werd met 22 punten de meest scorende speler van de partij, maar had met 4 aanvallende fouten en 7 afgeblokte aanvallen ook een vrij hoog ‘niet scoringspercentage’

Fenerbahce bleef tot 17-18 in de eerste set bij, mede door veel rake klappen van de Nederlandse diagonaal. Hidalgo blokkeerde de 20-21 raak, hetgeen echter meteen het laatste wapenfeit van de thuisploeg was. Ze verloren met 20-25. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en sloeg ter Maat zijn ploeg bij 22-20 en 23-21 steeds naar een beslissend voordeel. Ook de laatste twee punten waren voor de Turkse ploeg.

In de derde set ging Fenerbahce op de ingeslagen weg voort en via 9-4, 16-11 en 21-13 behaalden ze een dikke 25-17 winst. In de vierde set kwamen de gasten ver voor, bij 8-16 zat er een tiebreak aan te komen en alhoewel Fenerbahce nog tot 16-21 terugkwam was het bij lange na niet voldoende om een vijfde set te voorkomen.

In die vijfde set hadden de Tsjechen steeds een paar punten voordeel (7-10, 8-12) en wonnen uiteindelijk met 12-15.

In de totale score deden de ploegen met 103 om 103 niets voor elkaar onder. Daarvan was de eigen score 72 om 73. Serverend (7 om 3 aces) en aanvallend (56 om 52 punten) was Fenerbahce de betere, maar blokkerend (9 om 18) werkte Budejovice dit verschil weg. De foutenlast was met 30 om 31 punten ook bijna gelijk.

In deze poule zijn verder ingedeeld Civitanova en Trentino, dat de volgende tegenstander van Fenerbahce is.