CL: Vier keer verlies voor teams met landgenoten

VoV, 16-02-2023. 6:06 uur. In de play-offs bij de Champions League bij de mannen, de tussenronde voor de kwartfinale, stonden gisteren drie wedstrijden gepland. Namelijk het Poolse onderonsje tussen ZAKSA en Zawiercie, de Duits-Turkse confrontatie tussen BR Volleys en Ziraat Bankasi en de Duits-Franse treffen tussen Friedrichshafen en Tours. ZAKSA en Friedrichshafen hadden de uitwedstrijden met 0-3 gewonnen en hadden aan twee sets voldoende om door te gaan.

ZAKSA, de ploeg van Twan Wiltenburg, die 4 keer scoorde, verloor met 2-3. Na 28-26, 21-25 en 25-23 hadden ze het ticket binnen. De 19-25 en 11-15 in de vierde en vijfde set waren daarna alleen nog voor de statistieken.

En Friedrichshafen versloeg voor de tweede keer Tours van Michael Parkinson. Daar werd het ook 3-2, nadat Tours met 0-2 via 21-25 en 15-25 aan de leiding was gegaan.  Friedrichshafen kon de wedstrijd laten kantelen en was daarna drie sets de betere, met 25-18, 25-21 en 15-11.

BR Volleys en Ziraat Bankasi speelden voor meer dan 5.000 toeschouwers hun eerste wedstrijd tegen elkaar, hun vorige duel was wegens de aardbeving in Turkije uitgesteld. In de eerste set haalde Ziraat Bankasi het huzarenkunstje uit door van 24-20 achter een 24-26 setwinst te maken. In set vier maakten ze van 16-15 achter een 16-21 voorsprong en sloten met 18-25 af. De overige sets gingen met 25-21, 25-20 en 15-9 naar de thuisploeg. Wouter ter Maat scoorde 18 keer, Bennie Tuinstra speelde niet. Juantorena, de nieuwe aanwinst van Ziraat, nam ook 18 punten voor zijn rekening.

Bij de dames in de Champions League werden de vorige week uitgestelde wedstrijden vanwege de aardbevingsramp in Turkije tussen Fenerbahce vs. Lodz en VakifBank vs. Novara gisteren afgewerkt.

Fenerbahce was met 3-0 te sterk voor hun bezoekers. Setstanden 25-22, 25-16 en 28-26.  De Turkse ploeg sluit de poulefase als tweede af, na MTV Stuttgart en voor LKS Lodz.

VakifBank van Nika Daalderop verloor thuis met 1-3 van Novara. Setstanden 19-25, 25-17, 22-25 en 23-25. Novara pakte via deze zege poulewinst (6-5-15) en verwees VakifBank naar de tweede plaats (6-4-13).

Noot: De matchreports op de CEV-site waren nog niet bijgewerkt, nadere info over de wedstrijden bij de dames ontbreekt derhalve.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV uit BR Volleys vs. Ziraat Bankasi. Met Wouter ter Maat.