CL: Winst Nederlands duo met Bucuresti

VoV, 23-11-2018. 5:56 uur. Maret Balkestein – Grothues en Nicole Koolhaas, collega’s van elkaar bij CSM Bucuresti, gingen met hun team op bezoek in Polen bij Chemik Police, waar Maret een hele korte periode ‘werkzaam’ was, zonder er veel in actie te komen en na een geschil met de club weer vertrok. Voor haar dus een weerzien met!

Bucuresti won met 1-3, had alle sets het voordeel van de veel lager foutenlast, die overigens met totaal maar 11 scores voor de tegenpartij in vier sets aan de erg lage kant was. Daar stonden 24 gekregen punten tegenover. Dan mag je zelf ook een paar punten minder maken ( 71 / 62) om toch te winnen. Chemik Police zat vooral blokkerend (14 om 3) beter in de wedstrijd. Beide Nederlandse speelsters stonden vier sets in de basis, Balkestein – Grothues scoorde 14 keer, Koolhaas (foto onder) kwam tot 6 treffers.

De eerste twee sets kenden een soortgelijk verloop. Bucuresti nam vlot een voorsprong, in beide sets met 4-7, en bouwde die gestaag verder uit. Het verschil in de openingsset bleef zo rond een punt of vier schommelen (8-12, 13-17, 15-19) en werd in de finale na 18-21 naar 19-25 getild. In set twee maakte Bucuesti van een gering verschil bij 8-10 een heel groot verschil bij 14-21, met 16-25 als uiteindelijke eindstand.

De derde set was Bucuresti er even met het hoofd niet bij. De 5-0 achterstand werd door Chemik Police via 15-6 naar 19-6 getild. In de eindfase had de thuisploeg toch nog moeite met de laatste punten, met een 6 om 10 score werd het 25-16. De verschillen in de vierde set waren minder dan voorheen, maar na de 10-9 (werd 10-12) wel steeds in het voordeel van de bezoekers. Via 16-20 won de ploeg van het Nederlandse duo met 22-25 en dus 1-3.

In deze poule verloor Dinamo Moskou thuis met 1-3 van Fenerbahce Istanbul.