CL: Winst team Andringa, verlies Abdel-Aziz

VoV, 21-12-2023. 7:07 uur. Na de winst van Ziraat Bankasi op dinsdagavond in Polen kregen de poulefases van de Champions League gisteravond een vervolg met een aantal wedstrijden waarin ook Nederlanders actief waren c.q. konden zijn.

Poule A: Roeselare vs. Olympiacos werd een teleurstelling voor de Belgische ploeg die de uitwedstrijd in Griekenland nog met 0-3 hadden gewonnen. Thuis werd met 0-3 verloren via de setstanden 25-27, 21-25 en 12-25. Blokpunten en aces (7 om 18) waren ruim in het voordeel van de gasten. Jasper Wijkstra scoorde 2 keer voor Roeselare, dat derde in de poule staat (1-4), een plaatsje hoger dan Olympiacos (1-3)

Poule C: Piacenca vs. Benfica was twee sets uitermate spannend met setstanden 30-28 en 28-26. De tweede set ging met 25-21 naar de thuisploeg, die Robbert Andringa aan de kant liet. In Lissabon had Piacenza met 1-3 gewonnen.

Voor meer dan 6.500 toeschouwers won BR Volleys in Berlijn met 3-0 van Halkbank Ankara, dat de thuiswedstrijd eerder met 3-2 had gewonnen. Nu kregen ze 22, 23 en nogmaals 22 punten mee. Nimir Abdel-Aziz scoorde 13 van de 49 eigen punten. Ngapeth had 15 keer succes. BR Volleys had de betere eigen score (52) en de lagere foutenlast.

In deze poule staat Piacenza eerste (3-9), Halkbank bezet met 3-8 de tweede plaats. Vermeld zijn gewonnen wedstrijden en behaalde punten.

Poule D: Stijn van Schie leed met Budejovice de vierde nederlaag in deze poule. Uit bij Jastrzebski werd het 3-1. Na de 21-25 in de eerste set volgden drie keer 25-17 voor de Poolse winst. Budejovice is laatste in de poule.

CEV Cup:

Powervolleys Düren probeerde in Griekenland tegen AONS Milon de volgende ronde te bereiken na de 1-3 thuisnederlaag. Daar slaagde de ploeg van Luuc van der Ent en Siebe Korenblek niet in. Ze wonnen wel (2-3) maar na drie sets (25-20, 23-25 en 26-24) had de thuisploeg het ticket voor de volgende ronde op zak. Daarna won Düren via 16-25 en 13-15 de wedstrijd. Goed voor de statistieken.

Luuc van der Ent scoorde 1 keer, Siebe Korenblek liet er 4 meer noteren.