CL winst voor de Kruijf en Plak

VoV, 23-01-2018. 6:40 uur. Gisteravond werd er in de Champions League bij de dames een begin gemaakt met de derde speelronde. Novara (met Celeste Plak) en Conegliano (met Robin de Kruijf) speelden uitwedstrijden in Frankrijk en Polen. Eczacibasi Vitra reisde naar Rusland.

Conegliano boekte in Lodz een duidelijke 0-3 zege. Met 20-25, 15-25 en 17-25 was er scorend een belangrijke rol weggelegd voor mid Robin de Kruijf. Ze maakte 13 punten en werd tot MVP  (foto) van de wedstrijd gekozen. Diagonaal Samanta Fabris kwam tot 17 en teamgenote Kimberly Hill tot 12. Conegliano was veel sterker, in de eerste set kwam Lodz met 11-16 en 17-22 achter. Toen het even iets stroever bij de Italiaanse ploeg liep werd het verschil tot 20-23 terug gebracht, waarna Hill en Fabris de winst binnenhaalden.

In de tweede set ging het na de 4-6 in rap tempo naar 11-18. De Kruijf maakte 12-19, Fabris (14-24) en Danesi (15-25) zorgden voor de eindstand. In de derde en laatste set was het niet veel anders. Een oppermachtig Conegliano nam een 8-16 voorsprong, via een prima op dreef zijnde de Kruijf, die de punten 12, 13, 15 en 16 voor haar ploeg maakte. Na de 17-24 door Hill sloeg Lodz de laatste bal zelf in het net.

Novara haalde in Frankrijk bij RC Cannes ook een 0-3 zege op. Ook hier was de Italiaanse ploeg duidelijk de betere. Met 15-25, 17-25 en 19-25 hielden ze de thuisploeg drie keer onder de twintig. Celeste Plak had een invalbeurt in de tweede set, in de derde begon ze in de basis. Ze scoorde 5 keer. Meer dan twintig eigen punten (37 om 58) benadrukten het verschil.

Eczacibasi Vitra Istanbul moest alleen de derde set aan Dinamo Kazan laten. Via 6-12 en 10-17 waren ze in de eerste set de betere ploeg. Hetzelfde beeld in de tweede set die via de tussenstanden 6-6, 10-15 en 12-19 met 16-25 naar hen ging. De 18-20 in de derde set kon Kazan naar 23-22 ombuigen en via 25-22 maakten ze er 1-2 in sets van. In de vierde set ging Kazan bij 13-11 nog aan de leiding, daarna namen Boskovic en co. het initiatief weer over en via 16-19 en 20-22 werd het 22-25 en dus 1-3 in sets. Boskovic werd met 24 punten topscorer.

Als alle wedstrijden in de derde ronde gespeeld zijn geven we uiteraard ook de standen in de poules.