CL: Winst zonder setverlies voor Daalderop en de Kruijf

VoV, 24-12-2021. 5:44 uur. Gisteravond stond de derde speelronde in de groepsfase van de Champions League op het programma. Daarin kwamen Nika Daalderop (Novara) en Robin de Kruijf (Conegliano) in actie. Hun teams hadden, net als hun tegenstanders van gisteren, al twee keer de volle buit binnen gehaald. Novara en Conegliano deden dat zonder setverlies.

Novara speelde uit in Moskou tegen Dinamo, dat met Goncharova, Fetisova en Vasileva een aantal bekende namen in de selectie heeft. Vooraf kon worden gedacht dat dit een zware klus voor Novara zou gaan worden, maar niets was minder waar.

In de eerste set waren Dinamo en Novara tot aan 16-16 aan elkaar gewaagd, daarna maakte onder andere een blokpunt van Chirichella (voor 16-19) en een driemeter score van Nika Daalderop (voor 18-22) het verschil. Hancock zette Novara met een ace op setpoint bij 19-24, dat even later via een foutserve van Moskou in 20-25 werd verzilverd.

In de tweede set was Nika Daalderop met gevarieerde scores uit meerdere positie prima op dreef. Ze zorgde voor de 3-6, de 6-9, de 8-12 en 12-16. In de finale bij de bigpoints zette ze ook de 17-23 op het scorebord, figuurlijk dan. Na een score van Goncharova (20-24) maakte Chirichella de set met een mooie omloopscore af.

In de derde en laatste set had Dinamo Moskou een vroeg achterstand (6-10 na een ace van Daalderop) bij 11-11 ongedaan gemaakt. De Belgische Britt Herbots kwam er op die stand in voor Bosetti en was vervolgens scorend belangrijk voor Novara met haar punten voor 16-19, 18-21, 21-23 en 23-25.

De MVP-titel ging naar Nika Daalderop, die met 15 punten topscorer van de partij werd. Diagonaal Ebrar Karakurt scoorde één puntje minder.

Na het teleurstellende verlies in de finale om de Worldcup voor clubteams tegen VakifBank was het voor Conegliano zaak om in de uitwedstrijd tegen het Poolse Chemik Police zich te herpakken.

Conegliano kende weinig problemen tegen Chemik Police, dat het hun gasten niet echt lastig kon maken. In de eerste set stond de thuisploeg bij 15-14 even op voorsprong, dat draaide Conegliano daarna om naar 16-21. De foutserve van Chemik maakte 21-24, het setpoint werd door Katryn Plummer verzilverd.

Robin de Kruijf zorgde in de tweede set voor 11-16 en 12-17 en hield daarmee haar ploeg ruim aan de leiding. Ook Egonu en Plummer hadden vervolgens een groot aandeel in het in stand houden van de ruime voorsprong (13-19, 15-22). Dit drietal nam na de 15-22 ook de drie laatste punten van Conegliano voor hun rekening Met 19-25 werd de 0-2 stand een feit.

Ook in de derde set had titelverdediger Conegliano geen moeite om Chemik Police eronder te houden. Brakocevic sloeg de thuisploeg nog naar 4-7, maar in het middendeel vergrote Conegliano het verschil naar 8-15 (Megan Courtney) en 9-20 na twee scores van Robin de Kruijf. Afgetekend met 11-25 ging de winst naar de Italiaanse ploeg.

De MVP-titel was voor Paola Egonu, die 19 keer scoorde. Tien keer vaker dan Robin de Kruijf.