CL: Wouter ter Maat MVP bij Ziraat vs. Olympiacos

VoV, 13-12-2023. 5:47 uur. Gisteravond werd in twee poules een begin gemaakt met de derde ronde van de Champions League bij de mannen. Het Turkse Ziraat Bankasi speelde uit in Griekenland, Maaseik ontving in Belgiƫ het Italiaanse Civitanova.

Olympiacos vs. Ziraat Bankasi eindigde in een 1-3 zege voor de ploeg van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra. Via de setstanden 18-25, 25-20, 20-25 en 22-25. Ziraat had de duidelijk betere eigen score (56 om 69). Het voordeel behaalden ze voornamelijk aanvallend en blokkerend.

Wouter ter Maat nam 23 punten ofwel een derde deel van de totaal eigen score voor zijn rekening. En dat leverde hem de topscorers en MVP-titel op. Tuinstra werd ingezet voor de pass, hij scoorde niet. Slechts 180 toeschouwers waren getuige van het verlies van de thuisclub.

In de stand staat Ziraat met 3-9 bovenaan, Olympiacos verloor alle drie wedstrijden en is vierde in de poule.

In Belgiƫ maakte Maaseik het de Italiaanse grootmacht Civitanova knap lastig. Het werd wel een 0-3 nederlaag maar met de setstanden 22-25, 25-27 en 24-26. In de tweede set maakte Civitanova van 23-22 achter uiteindelijk een 25-27 zege en in de derde set wisten ze 23-19 te veranderen in 23-24, waarop de 24-26 winst volgde. Joris Berkhout speelde niet bij Maaseik.

Civitanova staat eerste in de poule met 9 punten uit 3 wedstrijden, Maaseik is derde met 3 uit 3.