CL-zege Stuttgart, verlies team Noa de Vos.

VoV, 02-02-2024. 7:15 uur. In Stuttgart en Potsdam zijn deze week drie onderlinge duels tussen de twee Bundesliga teams. Gisteren en volgende week woensdag speelden/ spelen MTV en SC in de play–offs van de Champions League tegen elkaar, zaterdag staan ze ook aan weerskanten van het net tegenover elkaar bij het laatste Bundesliga duel.

Het eerste duel in de Champions League play-off werd door Stuttgart met 3-0 gewonnen. Via 25-18, 27-25 en 25-19. Blokpunten (11 om 2) en foutenlast (11 om 20) maakten het verschil.

In de eerste set serveerde Britt Bongaerts MTV Stuttgart van 5-3 naar 15-3 en daarmee was het verschil gemaakt voor de uiteindelijke 25-18 setzege. In set twee had Potsdam vanaf het begin tot aan 22-24 (tussenstanden 4-8, 12-16, 16-20) het initiatief maar kon de set niet afmaken. Stuttgart scoorde na 24-25 drie keer op rij en won met 27-25. En in de derde set draaide Stuttgart een 4-6 achterstand om naar 9-6 voor, waarna ze de leiding niet meer afstonden.

Krystal Rivers werd met 17 punten topscorer, Jolien Knollema scoorde 13 keer, Britt Bongaerts had 1 keer succes. Eline Timmerman speelde niet.

In de derde play-off wedstrijd in de Champions League won het Turkse Eczacibasi vrij eenvoudig uit bij Prometey. Via 15-25, 13-25 en 16-25. Eerder deze zeek had VakifBank in Polen ook al met 0-3 gewonnen van Rzeszow.

In de Challenge Cup had VC Wiesbaden van Noa de Vos enkele keren de kans om tegen het Italiaanse Novara voor een stunt te zorgen. Uit in Italië won VC Wiesbaden de eerste set met 21-25 (na 16-20, 20-21 en 20-24) en stond in de tweede set heel ver voor bij de 14-22 tussenstand. Maar slaagde er niet in om de laatste punten op het scorebord te krijgen. Het werd 23-23 en na setpoints over en weer trok Novara met 30-28 aan het langste eind.

De derde set was met overmacht voor de thuisploeg (25-17), maar in de vierde had de Duitse ploeg opnieuw weer veel voordeel bij 15-21. En opnieuw slaagden ze er niet in het voordeel te verzilveren en een tiebreak af te dwingen. De 22-23 voor werd uiteindelijk een 25-23 nederlaag.

Anne Buijs scoorde 15 keer voor Novara, Noa de Vos speelde niet bij VC Wiesbaden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Jolien Knollema haalt uit.