CL: Zeges voor teams van Aalen, Parkinson en van Schie

VoV, 10-01-2024. 6:22 uur. In de Champions League werden gisteren bij de dames en heren een drietal wedstrijden met Nederlandse inbreng in de vijfde ronde van de poule fase gespeeld. Er was drie keer succes voor onze landgenoten.

VakifBank van Sarah van Aalen speelde in Frankrijk tegen Mulhouse. Haar team won met 0-3 via de setstanden 22-25, 20-25 en 17-25. In de openingsset kon Mulhouse tot 21-21 bijblijven en aanhaken, daarna niet meer. In de tweede set maakte de serie van 16-16 naar 16-20 het verschil en in de laatste set was dat het geval toen de Turkse ploeg van 12-13 een 12-20 voorsprong maakte.

Sarah van Aalen speelde niet. Bij Mulhouse werd Milja Siftar met 15 punten topscorer, bij VakifBank waren Jordan Thompson en Chiaka Ogbogu met ieder 10 punten de meest scorende speelsters. VakifBank had via 21 om 11 scores in de foutenlast het beslissende voordeel.

Tours van Michael Parkinson won thuis met 3-0 van het Poolse Rzeszow. Via de setstanden 25-22, 25-18 en 27-25.  De 19-20 achterstand in de eerste set werd na een serie van vijf punten een 24-20 voorsprong, In de tweede set ging het initiatief na 13-12 overduidelijk naar Tours (16-12, 21-18) en in de derde set kon de Franse ploeg na 22-22 en 24-22 een setpoint tegen bij 24-25 ongedaan maken en alsnog een vierde set voorkomen.

Tours had op alle onderdelen een betere score van 2 punten, en gaf 7 punten minder weg dan dat ze terugkregen. Parkinson scoorde 10 keer.

Budejovice van Stijn van Schie behaalde thuis een 3-0 zege tegen het Duitse Lüneburg. De eerste twee sets gingen met ruim verschil (25-16 na 20-11 en 25-19 na 17-12) naar de thuisploeg, in de derde kon Budejovice na 22-22 pas definitief het pleit in hun voordeel beslissen.

Stijn van Schie moest genoegen nemen met een invalbeurt, via de eigen punten op de aanval en de serve (53 om 31) maakte Budejovice het verschil.

Aanstaande zaterdag in de VoV Top 10 (en meer) geven we u de standen in de poules bij de dames en heren.

In de kwartfinales van de Challenge Cup speelde Novara van Anne Buijs gisteravond de thuiswedstrijd tegen CSO Voluntari. Er werd met 3-1 gewonnen. De openingsset was overduidelijk voor de Italiaanse ploeg. Via 12-9 en 19-12 pakten ze de 25-18 winst. In set twee konden de gasten met twee series van drie punten de 18-19 voorsprong veranderen in 19-25 winst en de 1-1 stand.

In de derde en vierde set was Novara weer de veel betere ploeg en met 25-13 (na 11-6 en 17-6) en 25-17 (na 14-6 en 19-11) sloten ze met 3-1 winst en met één been in de halve finale af.

Spelverdeelster Francesca Bosio, die zelf 4 keer scoorde, verdeelde de scorende set ups goed over haar medespeelsters gezien het aantal dat haar overige vijf collega’s binnen de lijnen maakten. Vita Akimova maakte 22 punten, Sara Bonefacio scoorde 16 keer, Anna Danesi 13 keer, Caterina Bosetti 11 keer en Greta Szamary 9 keer. Totaal 76 keer. Anne Buijs kwam niet tot scoren.