CMV Dynamo Nederlands Kampioen!

CMV NederalndsKampioen

VoV, 30-05-2017. 5.41 uur. Afgelopen zaterdag 27 mei speelde CMV6-1, bestaande uit Frouke Halbesma, Loes Rijsman, Fleur Kuipers, Britt Hulsbeek, Pien Sonder met coaches Ruth Eppink en Hester Booyink, het Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschap in Emmeloord. Om 8:45 uur vertrokken ze naar Emmeloord waar voor hen om 11:00 uur het eerste fluitsignaal klonk.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Nuvoc uit Veldhoven. Met erg veel zenuwen begonnen de meiden te spelen wat een grote achterstand opleverde. Nadat ze gewend waren aan al het lawaai kwamen de meiden pas echt in hun spel, ze werkten de achterstand weg en wonnen de eerste set met 23-25. De tweede set werd helaas nipt verloren met 25-22, eindstand dus 1-1.

De tweede wedstrijd werd er gespeeld tegen V.C.Z uit Zuidwolde. Met de setstanden 25-12 en 25-07 was dit een duidelijke 2-0 overwinning.

Om 13:00 uur speelden ze de laatste poulewedstrijd tegen PDK Huizen voor een plek in de kruisfinales. De eerste set won Dynamo gemakkelijk met 25-7. Bij de tweede set begon de vermoeidheid toe te slaan en werd de concentratie wat minder. Uiteindelijk werd de stand 25-20, een 2-0 overwinning. Dat betekende 2e in de poule en kruisfinale.

Weer helemaal opgeladen kon de kruisfinale om 15:30 uur worden gespeeld tegen Dinto uit Warmenhuizen, de nummer 1 uit de andere poule. De meiden van Dynamo lieten een erg mooi afwisselend spel zien en wonnen de eerste set met 25-17. De tweede set gingen beide teams gelijk op tot de 22 punten, daarna trok Dinto aan het langste eind en won de tweede set, dus er moest een beslissende 3e set worden gespeeld tot de 15 punten. Na een ontzettend spannende 3e set was het Dynamo die als eerste de 15 punten bereikte. Dat betekende : FINALE!

Om 18:00 uur begon dan eindelijk de finale tegen een bekende van deze dag namelijk Nuvoc, wat in de allereerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel. In de eerste set werd er constant achter de feiten aangelopen, deze set werd dan ook verloren met 25-18. Na een peptalk van de coaches begonnen de dames weer met opgeheven hoofd aan de tweede set. Het ging de gehele set gelijk op. Na vele zenuwslopende rally’s stond er uiteindelijk 29-31 (!) op het scorebord voor Dynamo.

Dat betekende weer een beslissende 3e set. Prachtig wat de jonge Dynamo – talenten lieten zien. Na zo’n lange dag trokken ze ook de derde set naar zicht toe met een eindstand van 11-15. De ontlading was ongelooflijk groot en zo mag Dynamo Tubbergen CMV6-1 zich Nederlands Kampioen noemen!