Vizier op volleybal

 

Coenders/van Koot kampioen 2e Bundesliga

VoV, 18-04-2019. 13:12 uur. In de 2de Bundesliga Noord bij de dames kwam de heerschappij van Skurios Volley Borken tot uitdrukking via een seizoen zonder ook maar één nederlaag. Via 24 overwinningen haalde de ploeg van Fabienne Coenders en Maud van Koot de eerste plaats, met totaal 67 punten. Hun collegae Anika Brinkmann werd MVP van het seizoen in deze Bundesliga. Borken heeft over het hele seizoen, mede door vele side – events, de hoogste bezoekers aantallen in de 2de Bundesliga.

In dezelfde noordelijke tweede Bundesliga werd SCU Emlichheim, het team van de Nederlandse speelsters Manon Doornenbal en Danique Aardema, zesde. Zowel Coenders als Doornenbal hebben een volleybalverleden bij Eurosped. VCO Schwerin van trainer coach Bart – Jan van der Mark, de regionale talentenploeg, eindigde met nul overwinningen en nul  punten op de laatste plaats in de 2de Bundesliga.

Henk Goor, trainer coach bij FC Tuss Bocholt, legde met zijn ploeg bij de mannen in de Noordelijke tweede Bundesliga, beslag op een zevende plaats. Ruim boven de degradatiestreep.

Bitter was de nasmaak voor Printus Offenburg, de kampioen van de 2de Bundesliga Zuid bij de dames. Wegens gebrek aan financiële middelen moeten zij een stap terug doen naar de derde Bundesliga. De kampioen degradeert dus.

gh @ Vizier op Volleybal. Afbeelding Jan van den Noort.