Vizier op volleybal

 

Compaen na exodus (bijna) op orde

VoV, 04-06-2023. 17:16 uur. Voor de fans van Compaen Zuid, het voormalige heren 1, is het misschien interessant om te weten hoe de vlag er bij het piratenschip voorstaat.

We hebben in de transferperiode weer woeste stormen en wilde zee├źn moeten doorstaan. Wie dacht dat het vorig seizoen met vijf vertrekkers heftig was, komt bedrogen uit.

Van de selectie waarmee de afgelopen competitie gestart werd, zijn er inmiddels acht van boord gestapt. Een ware exodus bij het echte vlaggenschip.

Thomas Konijn en Calvin Ooms monsterden nog voor de thuishaven aan en aangekomen in Oostzaan lieten nog veel meer zeerovers weten geen zin in een nieuw avontuur onder leiding van kapitein Schoone te hebben.

Jesse Koopman gaat kijken of het gras bij de buren aan de andere kant van de Zaan werkelijk groener is. Cris probeert zijn spelverdelertalent bij Spaarnestad te etaleren. Lars Ent zorgt voor Alkmaarse kaas in het pakhuis van PDK in Huizen.

Jason Hartman en Vasileos Mandelaris gaan Compaen Noord, het voormalige heren 2, versterken. Tenslotte gaat Jelmer zijn Topdivisie-ervaring gebruiken bij heren 3.

Wonder boven wonder, zie de kop, komt het toch allemaal weer goed met het team dat na de vakantie in de Eerste Divisie zal uitkomen. Van extern krijgen we de beschikking over Jelmer de Jong. Een karaktervolle jumper uit de hoofdstad. Hij zorgt er voor dat na het vertrek van Cris het Jong-aandeel op twee blijft.

Van een beetje extern komt Jasper Geerdink. De superallrounder keert terug na zich bij de Berlijnse Muur in de blokkering geschoold te hebben.

Drie spelers van ons opleidingsteam, dat promoveerde naar Eerste Divisie noord, gaan hun opwachting in zuid maken. Het gaat om Evert Hankes, Bram Bekebrede en Koen van de Wetering.

Tenslotte gaat Yanick van Rooij er als libero voor zorgen dat de vloer schoon blijft en Mario tevreden kan terugkijken op een avondje Compaen.

We hopen de komende dagen nog een spelverdeler te strikken waarmee de selectie elf manschappen zal tellen. Een knap staaltje van de betrokkenen om dit na een ware exodus voor elkaar te krijgen.

gh @ VoV, bron persbericht Compaen via Marcel Vermeulen. Foto Tjerk laan.