Vizier op volleybal

 

Compaen strijdt op alle fronten

VoV, 29-05-2023. 12:09 uur. Als zeerover vocht Claes Gerritszn. Compaen in de zeventiende eeuw op alle wereldzee├źn. Vier eeuwen later strijdt Volleybalvereniging Compaen volgend seizoen in alle windstreken van ons land. Het blauw van de Oostzaanse club is de komende competitie te vinden in het naakte noorden, het zwoele zuiden, het wilde westen en het onbekende oosten.

De dorpsclub, bivakkerend in de schaduw van Amsterdam en onder de rook van Zaandam, beleeft een primeur door met twee teams in de eerste divisie uit te komen. Een opvallend verschijnsel voor een vereniging die slechts drie herenploegen telt. Compaen kent na de zomerbreak een ‘noordelijk’ en een ‘zuidelijk’ team. Waar de ene ploeg tegenstanders uit bijvoorbeeld Groningen en Assen treft, mag de andere formatie aantreden tegen opponenten uit Maastricht en Breda.

Het valt niet mee voor de club om met de grijpgrage handen van kwalitatief betere verenigingen als Zaanstad, Spaarnestad en Huizen in de nabijheid twee teams op het niveau van eerste divisie op de been te brengen.

Toch lijkt dat te lukken, ondanks het verlies van verschillende gerespecteerde krachten. Jesse Koopman en Lars de Boer steken de Zaan over om bij de buren te gaan volleyballen. Lars Ent heeft in de vier maanden dat hij fit genoeg was om te spelen voldoende indruk gemaakt om een contract bij PDK/Huizen te kunnen tekenen. Cris de Jong blijft in de topdivisie door een overstap naar Spaarnestad. Verder gaat Jelmer Lubberts in een lager team van Compaen spelen en stopt Fred Jonk.

Tegenover dit verlies staat de entree van een aantal nieuwkomers. Jelmer de Jong (VV Amsterdam), Kristan Otten (Keistad) en Hugo van Kester (dubbel speelrecht met Jonas) komen de Oostzaanse gelederen versterken.

Er is echter nog een aantal vacatures. Voor de confrontaties op de noordelijke veengronden zoekt Compaen een middenblokkeerder en een diagonaalaanvaller. Het spelverdelen in de zuidelijke heuvels moet ook nog nader ingevuld worden. Dus houd je van avontuur, wil je met volleybal wat van Nederland zien en op een redelijk niveau actief zijn dan ben je bij Compaen aan het goede adres.

Voor spelers die in of rond Amsterdam gaan werken of studeren is er de mogelijkheid om via de vereniging in aanmerking te komen voor woonruimte.

Meer informatie is te verkrijgen bij teammanager Marcel Vermeulen via 06 – 30 46 29 36.

gh @ VoV, door Marcel Vermeulen, Archieffoto Tjerk Laan Fotografie