Conegliano (de Kruijf) imponeert, team Noa de Vos verrast!

VoV, 12-01-2024. 5:30 uur.  Gisteravond waren er voor de derde avond op rij wedstrijden in de Europese Champions League en Challenge Cup, waarin teams met Nederlandse spelers en speelsters om de winst streden.

Champions League Dames:

De Italiaanse grootmacht Conegliano, dit seizoen in de Italiaanse competitie nog ongeslagen, heeft in België een staaltje volleybal van wereldniveau laten zien tegen Asterix Avo. Met alle sterren in de ploeg denderden ze in drie sets over de thuisploeg heen, die per set met 11, 14 en 14 punten genoegen moesten nemen.

In de eerste twee set kon Asterix Avo van Laura Overwater en Iris Vos tot 8-10 (1ste set) en 7-8 (2de set) bijblijven. Daarna maakte de ploeg van de Kruijf met lange series een snel eind aan de sets. In de eerste via 8-15 en 9-20, in de tweede via 7-12, 10-16 en 14-21. In de derde en laatste set was er bij 2-9 al een zeer grote kloof geslagen en ging het via 7-17 naar 11-23.

Asterix Avo scoorde in de hele wedstrijd 22 eigen punten, Conegliano maakte er 55. De Kruijf kwam tot 5 punten, Iris Vos liet er 8 noteren en Laura Overwater pakte ook een puntje mee.

In poule E van de Champions League had Alba Blaj het Poolse LKS Lodz op bezoek. De gasten namen een 0-3 zege mee via de setstanden 16-25, 20-25 en 14-25. Bij Alba Blaj stond Anneclaire ter Brugge niet op het wedstrijdformulier. Ook hier waren de verschillen duidelijk, met o.a. een eigen score van 35 om 56 punten.

Challenge Cup Dames

VC Wiesbaden van Noa de Vos behaalde bij de dames een redelijk verrassende 0-3 zege bij PAOK Thessaloniki in Griekenland. De Duitse middenmoter in de Bundesliga won via 18-25, 22-25 en 14-25. Vooral omdat het aanvallend beter scoorde en ook een zevental aces meer serveerde.

Noa de Vos speelde niet, libero Rene Sain van VC Wiesbaden speelde verdedigend een prima partij met o.a. een 70% positieve score op de servepass van de tegenstander.

Champions League mannen.

Maaseik van Joris Berkhout verloor in Tsjechië van Lvi Praag met 3-1. De eerste set pakten ze nog met 22-25, daarna ging de winst met 25-17, 25-23 en 25-15 drie keer naar de thuisploeg. Berkhout kreeg geen scores achter zijn naam, alleen 1 error.

ZAKSA van Twan Wiltenburg leed in Griekenland tegen Olympiakos een 3-0 nederlaag. Via 25-18, 25-19 en 25-22. Scores via de aanval en de opslag (46 om 35) maakten voornamelijk het verschil. Twan Wiltenburg scoorde 6 keer.